Naar de website van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Naar de website van Ontwikkelingsbedrijf NHN

25-04-2024

Jouw Regio Deal! – Aflevering 3 met Rob Niele

In deze aflevering praat Hans Huibers je bij over de laatste ontwikkelingen rond de Regio Deal NH. Het Programmabureau is druk doende met het clusteren van de ’thema’s die er toe doen’ en die uiteindelijk onderdeel moeten worden van investeringen. Daarbij kun je denken aan thema’s als netcongestie, bereikbaarheid bedrijventerreinen, arbeidsmarkt enz.

Speciale gast is deze keer Rob Niels die als voorzitter van Ondernemend Alkmaar het geluid van de ondernemers laat klinken. Vastgesteld wordt dat de Regio Deal aanleiding geeft tot groeiend enthousiasme, maar dat er ook vragen leven. Een voordeel dat de Regio Deal al heeft opgeleverd, is dat ondernemers nu gemakkelijker tot collectieve oplossingen komen.

Daarnaast schept de Regio Deal ruimte om investeringen te realiseren. Dat hoeven niet persé nieuwe investeringsplannen te zijn, ook bestaande kunnen worden ingebracht. Door in de Regio Deal zelf een deel van de invetsering te dragen, kunnen ondernemers een ‘schaalsprong’ maken. Zoals Hans zegt: “De Regio Deal is geen doel op zich, maar een instrument om bewegingen te vergroten en te versterken.”

Sprekers

rob-niele
Rob Niele
Ontwerp zonder titel (68)
Hans Huibers

Andere podcasts

Het project
is ingediend