Naar de website van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Naar de website van Ontwikkelingsbedrijf NHN

25-07-2024

Werksessie Human Capital Agenda | van plan naar actie

In Noord-Holland Noord zetten we ons in voor een sterke economie en een gezonde arbeidsmarkt. Onze missie is om een goed opgeleide, wendbare en weerbare beroepsbevolking te ontwikkelen, nu en in de toekomst. Net als elders kampen we in onze regio met tekorten op de arbeidsmarkt. We hebben mensen nodig in de zorg, het onderwijs, de energietransitie en andere cruciale sectoren. Dit vereist een gezamenlijke aanpak waarbij overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken om zoveel mogelijk inwoners aan het werk te krijgen, te houden, en bij te scholen voor de banen van morgen.

Samen meer impact

De afgelopen tijd hebben we met een breed netwerk van triple helix partners gewerkt aan de Human Capital Agenda (HCA) van Noord-Holland Noord. In de HCA bundelen 17 regiogemeenten, de provincie Noord-Holland, het Rijk, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV Werkbedrijf, onderwijsinstellingen en de partners van Ontwikkelingsbedrijf NHN en RPAnhn hun krachten. Door samen te werken en bestaande initiatieven te bundelen en te versterken, vergroten we onze impact. Dit is de kern van onze human capital-strategie.

Op 12 juli jongstleden kwamen deelnemers uit de triple helix bijeen om de Human Capital Agenda naar concrete uitvoering te brengen. Lees er alles over in het Verslag van de werksessie.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de Human Capital Agenda? Schrijf u dan hier in voor updates die we enkele keren per jaar versturen.

Samen werken we aan een betere regio NHN: Beter Leren, Beter Werken en Beter Leven.

Het project
is ingediend