Naar de website van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Naar de website van Ontwikkelingsbedrijf NHN

08-03-2024

Hans Huibers en Janbart van Ginkel samen aan de slag als programma regisseur voor Regio Deal NHN

Hans Huibers is deze maand aan de slag gegaan als programma regisseur voor de Regio Deal Noord-Holland Noord. Hij gaat zich bezighouden met het ophalen van projecten die de brede welvaart en het sociaal economisch klimaat in de regio versterken. Ook Janbart van Ginkel blijft in deze rol betrokken bij de Regio Deal. Samen vormen zij de spil in de verdere invulling van de Regio Deal voor de komende maanden.

De Regio Deal Noord-Holland Noord is het resultaat van een intensieve samenwerking van onderwijs, ondernemers en overheid. De voordracht van Hans Huibers als programma regisseur komt vanuit de gezamenlijke ondernemersverenigingen in Noord-Holland Noord. Huibers is goed bekend met de subregio’s West-Friesland, Kop van Noord-Holland en Regio Alkmaar. Bovendien heeft hij in eerdere functies een groot netwerk opgebouwd in Noord-Holland-Noord.

Verbinden

Robert te Beest, wethouder in de gemeente Alkmaar en bestuurlijk trekker van de Regio Deal NHN, verwacht dat de aanstelling van Huibers een versnelling gaat geven aan de dealmakingsfase van de Regio Deal. “Met een achtergrond in bedrijfsleven, onderwijs, bestuur en politiek, is hij als geen ander in staat om partijen met elkaar te verbinden. Daarbij kent Hans de subregio’s van binnen en buiten. Met zijn inzet ben ik ervan overtuigd dat dit het startpunt is van een nog intensievere samenwerking tussen de subregio’s en de triple helix.”

In Regio Deals werken Rijk en regio samen aan een betere woon-, werk- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Vanuit Noord-Holland Noord hadden 17 gemeenten, ondernemers en onderwijs gezamenlijk een voorstel ingediend voor zo’n deal met het Rijk. In januari werd bekend dat Noord-Holland Noord kan rekenen op een Rijksbijdrage van liefst 32,5 miljoen euro, het hoogste bedrag dat in deze reeks van Regio Deals wordt toegekend.

Versterken

Met de aanstelling van Huibers en blijvende betrokkenheid van Van Ginkel wordt een grote stap gezet naar invulling van de Regio Deal NHN. Samen gaan ze aan de slag met het ophalen van projecten en initiatieven die aansluiten op de programmalijnen Beter Leren, Beter Wonen en Beter Werken. Naast dat er sprake moet zijn van een evenwichtige verdeling van projecten over de sectoren, letten ze er vooral op dat investeringen structureel van aard zijn. Huibers: “We zoeken echt naar activiteiten die beklijven en waarde toevoegen aan de brede welvaart in de regio.”

Van Ginkel voegt hieraan toe dat het bij de Regio Deal niet persé om nieuwe projecten of initiatieven hoeft te gaan. Ook bestaande projecten die passen bij de programmalijnen Beter Leren, Beter Wonen en Beter Werken, kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit de Regio Deal. Huibers: “Uitgangspunt is dat we ondersteunen wat goed is en versterken wat beter kan.”

Ben je als ondernemer bezig met een mooi initiatief of heb je ideeën voor innovatieve projecten die voldoen aan de criteria van de Regio Deal? Aarzel dan niet om die aan te melden via het loket op www.nhn.nl.

Over Hans Huibers:

Hans Huibers (62) was onder andere directeur Strategie & Organisatie van de HVC-groep) in  Alkmaar. Ook was hij algemeen directeur van de MBO Raad. En sinds 2020 is hij opleidingsadviseur Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland. Tevens is hij verbonden aan NMK Esbaco in Hoorn, een bedrijf dat actief is in de voedingsmiddelenindustrie. Sinds februari dit jaar is hij voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland. Van 1989 tot en met 1994 was Huibers namens het CDA lid van de Tweede Kamer. Eind 2021 werd hij verkozen tot partijvoorzitter, een functie die hij tot en met 2023 heeft vervuld.

De deelnemende partijen aan de Regio Deal NHN

Gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Drechterland, Enkhuizen, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en Uitgeest.
Ondernemers: Westfriese Bedrijvengroep, Ondernemend Regio Alkmaar, Ondernemerskoepel Kop van Noord-Holland
Onderwijs: Hogeschool Inholland, ROC Horizon College, Vonk

Het project
is ingediend