Regiosafari

De regiosafari is hét gratis event voor iedereen die werkzaam is in de gastvrijheidssector in de regio Noord-Holland Noord.

Wat is een Regiosafari?

Regiosafari is dé dag voor toeristische ondernemers, cultuurmakers, overheden, onderwijs en destinatiemarketingorganisaties uit de regio die actief zijn in de gastvrijheidsector. Het staat dan ook volop in het teken van elkaar ontmoeten, inspireren en bovenal: samen vooruitkijken. In het plenaire ochtendprogramma komen inspirerende sprekers aan bod. Daarnaast wordt er live een NHNEXT-uitzending gestreamd waarin we kijken en luisteren naar de publiek-private samenwerking. Ondernemers en wethouder gaan met elkaar in gesprek over het thema verwachting. Wat kunnen zij verwachten van elkaar? En welke stappen worden er gezet om succesvol samen te werken en te groeien? Hoe pakken zij uitdagingen aan? Welke ondernemersinitiatieven zijn er die gesteund worden vanuit jouw gemeente?

Het middagprogramma staat normaalgesproken volledig in het teken van goede verhalen die worden verteld door vier inspirerende ondernemers terwijl zij jou persoonlijk rondleiden door hun onderneming. Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen van die onderneming waar je al zo vaak langs bent gereden? Die kans krijg je tijdens het middagprogramma door in de bus te stappen en mee te gaan op safari naar collega-ondernemers uit de regio.

De dag wordt uiteraard afgesloten met een hapje en een drankje. Tijdens de borrel heb je alle tijd om ervaringen, gedeelde passies en uitdagingen uit te wisselen.

Helaas moest het middagprogramma voor de Regiosafari’s 2021 geannuleerd worden vanwege de coronamaatregelen. Zodra het weer kan en mag zal er een nieuwe Regiosafari worden georganiseerd mét middagprogramma!

Regiosafari's 2021

Aftermovie Regiosafari De Kop

Sprekers

De sprekers Jan Scheele en Roger Davids spraken op zowel Regiosafari De Kop als op Regiosafari Westfriesland.

Jan Scheele schetste zijn visie over gastverwachtingen, hun reviews en wat jij als ondernemer kunt doen om dit te verbeteren.

Tip! In onderstaande handout kun je ook doorklikken op de buttons ‘Meer informatie’.

Roger Davids gaf een interessant advies over hoe wij allen waarde kunnen toevoegen om samen de shift te maken van destinatiemarketing naar destinatiemanagement.

De presentaties van Jan Scheele en Roger Davids kun je in onderstaande video bekijken, nadat Géke McNab als dagvoorzitter de Regiosafari Westfriesland samen met wethouder Harry Nederpelt officieel heeft geopend.

Livestream Regiosafari Westfriesland

Simone Grömminger sprak tijdens Regiosafari De Kop over het succes van de Texel Academy en de ambitie om het naar vaste land te brengen. Ook haar volledige presentatie is opgenomen en kun je via onderstaande video bekijken.

NHNEXT

Tijdens de Regiosafari’s zijn verschillende tafelgesprekken opgenomen tussen een wethouder en ondernemers uit de regio. Wie de tafelgasten waren? Dat lees je hieronder! Je kunt de livestreams meteen terugkijken via de video.

 • Monique Ooms – Gespreksleider
 • Erik Bekkering – Wethouder gemeente Bergen
 • Martin van Bourgonje – Eigenaar van Restaurant-Hotel Merlet
 • Anouk Veldman – Manager van Huis van Hilde


Meer informatie over deze livestream? Bekijk dan de pagina op NHNEXT.nl! Hier vind je niet alleen informatie over de livestream maar ook links naar regionale ondernemersinitiatieven.

 • Monique Ooms – Gespreksleider
 • Theo Meskers – Wethouder gemeente Hollands Kroon
 • Gidus Hopmans – Mede-eigenaar camping Het Bos Roept!
 • Marianne Langeveld – Mede-eigenaar Boutique Hotel Texel


Meer informatie over deze livestream? Bekijk dan de pagina op NHNEXT.nl! Hier vind je niet alleen informatie over de livestream maar ook links naar regionale ondernemersinitiatieven.

 • Monique Ooms – Gespreksleider
 • Harry Nederpelt – Wethouder gemeente Medemblik
 • Céline Loos – Mede-eigenaar Saalhof
 • Kees Vriend – Directeur van Land van Fluwel en mede-eigenaar van camping Boven ’t Maaiveld


Meer informatie over deze livestream? Bekijk dan de pagina op NHNEXT.nl! Hier vind je niet alleen informatie over de livestream maar ook links naar regionale ondernemersinitiatieven.

Foto's

Tijdens de Regiosafari De Kop zijn volop beelden geschoten. Bekijk via onderstaande link hoe mooi jij bent vastgelegd!

Fotocompilatie Regiosafari Westfriesland

De Regiosafari’s zijn ontstaan vanuit de samenwerking tussen ondernemers, ondernemersfederaties, brancheverenigingen HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland, provincie Noord-Holland, gemeenten, Holland boven Amsterdam en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Persoon op de foto - Géke McNab

Meer informatie? Contact Géke!

Géke McNab is projectleider Toerisme & Recreatie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en tevens initiatiefnemer van de Regiosafari’s. Heb je een vraag? Neem dan contact met haar op.

Gerelateerd