Energy Innovation Park

Energy Innovation Park is een uniek werkklimaat tussen nationale en internationale spelers uit de energiebranche. Het faciliteert bedrijfsruimte, kennis en R&D voor innovaties in traditionele, groene en nieuwe energie.

Op 21 juni 2016 ondertekenden het ministerie van Economische Zaken, de provincie Noord-Holland, gemeente Alkmaar, TAQA, Energy Valley, ECN, Hogeschool Inholland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Liander, de Green Deal om dit mogelijk te maken.

De rol van Nhn

InVesta faciliteert organisaties en bedrijven die met demonstratie-installaties praktijkonderzoek doen naar innovatieve, nog niet marktrijpe technologieën voor de voorbehandeling en vergassing van biomassa. De komst van dit expertisecentrum levert minimaal 150 nieuwe banen op in de regio. In totaal is er door de gezamenlijke partijen 1.920.000 euro geïnvesteerd. Het overgrote deel van dit bedrag (960.000 euro) is beschikbaar gesteld door provincie Noord-Holland. Het ministerie van Economische Zaken investeert 1 miljoen euro.

NHN is betrokken bij de acquisitie en marketingcommunicatie van InVesta en het Energy Innovation Park waar InVesta gehuisvest wordt.

Projectleider: Bjorn Borgers (06-33817919)

Bjorn
Borgers

Projectleider

gerelateerd

Energie
Nieuws

Noord-Holland vraagt Europese steun voor waterstofplannen

Noord-Holland kan een flinke bijdrage leveren aan het vergroenen van de economie en er zo voor zorgen dat ook Nederland de Fit For 55 doelstellingen van de Europese Unie realiseert.
Waterstof
Energie
Nieuws

Steven Koper aan de slag bij TerraTechnica en Tech@Connect

Per 15 november 2021 start Steven Koper in de nieuwe combinatiefunctie business developer TerraTechnica en programmadirecteur Tech@Connect. In deze rol gaat hij zich bezighouden met de doorontwikkeling en verduurzaming van de programma’s TerraTechnica en Tech@Connect.
Energie
Nieuws

Nieuwe waterstofdrone Doosan Mobility Innovation helpt energietransitie op Noordzee te versnellen

Tijdens een bijeenkomst van het METIP (Maritime Emerging & Enabling Technologies Innovation Park) in Den Helder beleefde de nieuwe waterstofdrone DS30W van het Koreaanse Doosan Mobility International (DMI) vandaag zijn Europese luchtdoop. DroneQ Robotics voerde 29 oktober een aantal succesvolle testvluchten uit boven de havenstad.
WaterstofEnergietransitieMETIP
Investeren
Nieuws

ROM InWest voor een innovatief en sterk ondernemersklimaat in Noord-Holland

Afgelopen vrijdag is de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) InWest gelanceerd in aanwezigheid van minister Stef Blok, gedeputeerde Ilse Zaal en wethouders Victor Everhardt en Pieter Dijkman. Met een kapitaal van €160 miljoen euro ondersteunt ROM InWest ondernemers in Noord-Holland die zich inzetten voor de versnelling van de energietransitie en de circulaire economie. Janet Nieboer is voorgedragen om per 1 januari 2022 aan te treden als directeur van ROM InWest. De ontwikkelingsmaatschappij gaat zich huisvesten in de Cupola XS — de voormalige koepelgevangenis in Haarlem.
ROM