Data Science Alkmaar

DataScience Alkmaar (DSA) is een platform waar bedrijfsleven, overheden en onderwijs samenkomen.

Een platform dat inzicht verschaft

DataScience Alkmaar (DSA) is een platform waar bedrijfsleven, overheden en onderwijs samenkomen om goed zicht te krijgen op de kansen die Big Data en Data Science bieden ten behoeve van economische groei en ontwikkeling in Noord-Holland Noord. Data Science Alkmaar is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Gemeente Alkmaar, RAADHUIS creative agency en het regionale bedrijfsleven in de vorm van De TelefoonCentrale. 

Ontmoetingsplaats

DSA is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, overheden, onderwijs en wetenschap waar de cross-sectorale samenwerking van de grond komt door: – Het bieden van een inspiratieplatform voor ontmoeting en kennisdeling – Het bieden van kennis en aantrekken en behouden van talent voor de regio – Het daadwerkelijk toepassen van deze kennis

Ambitie

DataScience Alkmaar dient als platform een gezamenlijk belang voor de triple helix: bedrijfsleven, overheid en onderwijs/wetenschap. De rol van DSA als belangrijke innovatieve broedplaats voor de regio Noord-Holland Noord is heel belangrijk. Sinds 2018 worden colleges gegeven over verschillende onderwerpen zoals privacy wetgeving, open data, machine learning. Elke keer gekoppeld aan een casus uit de praktijk.

Founding Partners
Data Science Alkmaar

Frans Feldberg – Vrije Universiteit Amsterdam 

Daniël Banis, Edith Helsdingen – Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Rob Marijn – Marijn Project Support

Ben Glim – Gemeente Alkmaar 

Nico Berger – De TelefoonCentrale 

Persoon op de foto - Daniel Banis

Daniël
Banis

Contactpersoon