Data Science Alkmaar

De snelheid waarmee de technologische innovatie zich op dit moment ontwikkelt is van groot belang voor de dynamiek in Noord-Holland in de vorm van economische bedrijvigheid, onderwijs en bestuur. De ontwikkelingen met betrekking tot big data gaan momenteel zo snel, dat er een sterke, collectieve behoefte is aan een objectief overzicht, aan een wetenschappelijk kader ook dat de triple helix van Noord-Holland Noord juist informeert, inspireert en verbindt. Organisaties moeten nu een duidelijk beeld moeten krijgen van de kansen die deze technologieën met zich meebrengen.

 

Een platform dat inzicht verschaftData Science Alkmaar (DSA) is een platform waar bedrijfsleven, overheden en onderwijs samenkomen om goed zicht te krijgen op de kansen die big data en data science bieden en te benutten ten behoeve van economische groei en ontwikkeling in Noord-Holland Noord. Data Science Alkmaar is een initatief van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de gemeente Alkmaar, Ontwikkelingsbedrijf NHN, RAADHUIS creative agency en het regionale bedrijfsleven in de vorm van De TelefoonCentrale.

Ontmoetingsplaats

DSA is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, overheden, onderwijs en wetenschap waar de cross-sectorale samenwerking van de grond komt door:

  • het bieden van een platform voor ontmoeting;
  • het bieden van kennis en aantrekken en behouden van talent voor de regio;
  • het daadwerkelijk toepassen van deze kennis.

Ambitie

Data Science Alkmaar (DSA) dient als platform een gezamenlijk belang voor de triple helix: bedrijfsleven, overheid en onderwijs/wetenschap. De rol van DSA als belangrijke innovatieve broedplaats voor de regio Noord-Holland Noord is heel belangrijk. Om DSA tot een succes te maken start de stichting DSA in 2018 met een drietal gratis colleges.

Partners Data Science Alkmaar

Frans Feldberg, Marijn Plomp – Vrije Universiteit Amsterdam
Thijs Pennink, Daniël Banis – Ontwikkelingsbedrijf NHN
Rob Marijn – RAADHUIS creative agency
Frans Brekelmans – gemeente Alkmaar
Nico Berger – De TelefoonCentrale

www.datasciencealkmaar.nl