Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers

Vanaf 29 april 2020 kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Het kabinet stelt in eerste instantie 100 miljoen euro beschikbaar. Inmiddels is op 20 mei 2020 bekend gemaakt dat het beschikbare budget nog eens wordt verhoogd met 150 miljoen euro.

De COL wordt uitgevoerd door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. In Noord-Holland wordt de COL verstrekt door het Innovatiefonds en aanvragen worden behandeld door de samenwerkende partijen PIM-NH, Ontwikkelingsbedrijf NHN, PDENH, e3 Partners, gemeente Amsterdam en het Innovatiefonds.

InvestNL heeft (sinds 28 april) naast de COL het landelijk budget verdubbelt voor financieringsaanvragen vanaf 2 miljoen via het zogenoemde TOPSS programma.

  • De COL voorwaarden van financieringsaanvragen van 50.000-2 miljoen euro zijn te vinden via de website van de ROMS

  • De TOPSS voorwaarden voor financieringsaanvragen van 2 miljoen of meer zijn te vinden via de website van InvestNL

Voor wie?

De COL is bedoeld voor startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Het gaat hierbij om bedrijven die overwegend met extern eigen vermogen gefinancierd zijn

Waar kan ik een aanvraag indienen?

Vanaf woensdag 29 april 9 uur is het mogelijk om een aanvraag in te dienen via een speciale onlineportal. Alleen online ingediende aanvragen worden in behandeling genomen. U kunt zich alvast voorbereiden door de details van de regeling en een uitgebreide Q&A door te nemen op deze website: www.rom-nederland.nl/corona-overbruggingslening.

Vragen?

Als u toch nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het adviesteam van de COL in Noord-Holland via: 085-0290721 en colnh@pimnh.nl

Het team is telefonisch bereikbaar vanaf 27 april op werkdagen van 9.00 uur tot en met 18.00 uur.

Kijk voor u contact opneemt eerst naar de veelgestelde vragen of uw vraag hier wellicht al beantwoord wordt.