Coronavirus: informatie voor ondernemers

Het coronavirus houdt Nederland – en de wereld – stevig in haar greep. Nationaal en internationaal zijn verregaande maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Steeds meer bedrijven in Noord-Holland Noord voelen de economische en maatschappelijke gevolgen van het virus en met name de beperkingen die (regionaal) van kracht zijn.

Hoe groot die gevolgen exact zijn, dat moet de toekomst uitwijzen.

Vast staat dat ondernemers en bedrijven niet ontkomen aan de negatieve effecten van het coronavirus binnen het zakelijke landschap. Wereldwijd, maar óók in onze regio. Als ontwikkelingsbedrijf ondersteunen we ondernemers in Noord-Holland Noord op elk mogelijk vlak. Zoek je hulp of wil je juist andere ondernemers door de coronacrisis heen helpen? Ontwikkelingsbedrijf NHN staat voor je klaar. Juist en vooral in deze lastige tijd. 

Coronahulp Ontwikkelingsbedrijf NHN

Naast de reguliere dienstverlening op het gebied van innoveren, investeren en het versterken van het vestigingsklimaat in onze regio, kun je ook bij ons terecht met al jouw vragen rondom het coronavirus en ondernemen in tijden van corona. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN biedt direct hulp en houvast. Heb je een concrete hulpvraag? Neem dan contact met ons op via ondernemersloket@nhn.nl. Wij helpen je bij het vinden van een passende oplossing of brengen je in contact met de juiste specialisten binnen ons uitgebreide netwerk. 

Overheidssteun voor bedrijven en ondernemers

Op deze pagina vind je een actueel overzicht van alle relevante maatregelen en ondersteuning vanuit NHN en de Nederlandse overheid voor ondernemers in de coronacrisis. Door het stimuleren van en investeren in de economie en arbeidsmarkt middels steunpakketten en steunmaatregelen, reikt het kabinet ondernemend Nederland de helpende hand in crisistijd. De maatregelen volgen elkaar in snel tempo op. Deze informatiepagina wordt regelmatig voorzien van updates en de laatste ontwikkelingen rondom de beschikbare regelingen. 

Overzicht maatregelen coronavirus​

NHN
Nieuws

Van uitdaging naar waardegroei in coronatijd

Om de impact van Covid-19 op ondernemers in de regio te achterhalen, heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord een online enquête uitgezet.
CoronavirusMKB
Coronavirus
Nieuws

Exacte voorwaarden en wijzigingen NOW-3 bekendgemaakt

Minister Koolmees (SZW) heeft een brief met wijzigingen en precieze randvoorwaarden van de NOW-3 naar de Tweede Kamer gestuurd.
Coronavirus
Coronavirus
Nieuws

TOZO met negen maanden verlengd

De verlenging, die plaatsvindt in het kader van het derde steun- en herstelpakket, werd eerder al aangekondigd.
Coronavirus
Coronavirus
Nieuws

NOW en NOW-2 gewijzigd voor bedrijven die deel zijn van een groep

De Eerste tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) en de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2) zijn aangepast.
Coronavirus
Algemeen
Nieuws

Akkoord over derde steun- en herstelpakket, met aantal aanpassingen

Het derde coronacrisis steun- en herstelpakket – dat op 1 oktober 2020 al van start gaat – is dinsdag met brede steun goedgekeurd door de Tweede Kamer. Het al aangekondigde pakket regelt onder andere de verlenging van de steunmaatregelen voor banen en economie en bevat een sociaal pakket van € 1,4 miljard voor begeleiding naar werk, scholing, de bestrijding van schuldenproblematiek en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.
Coronavirus
Coronavirus
Nieuws

750 miljoen euro extra corona-overbruggingskrediet gericht op kleine bedrijven

De Nederlandse staat maakt 750 miljoen euro extra aan overbruggingskredieten mogelijk voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte (van 10.000 tot 50.000 euro). De regeling krijgt de naam Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) en is mede op initiatief van de banken tot stand gekomen.
Coronavirus
Coronavirus
Nieuws

Ondersteuning voor gevestigde zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers)

Er komt een extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) met een levensvatbaar bedrijf. Deze ondersteuning is voor zzp’ers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden terecht zijn gekomen.
Coronavirus
Coronavirus
Nieuws

Provincie schiet ondernemers en organisaties te hulp

De provincie Noord-Holland helpt ondernemers en organisaties die zijn getroffen door de coronacrisis.
Coronavirus
Coronavirus
Nieuws

Noodfonds overbrugging werkgelegenheid (NOW)

De regeling werktijdverkorting is gestopt. Daarvoor in de plaats kunt u een aanvraag doen bij het Noodfonds overbrugging werkgelegenheid (NOW).
Coronavirus