Over NHN

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is de uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland. We zijn de aanjager van de regionale economie in Noord-Holland Noord.

Ontwikkelingsbedrijf NHN is voor ondernemers een vast aanspreekpunt voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben. We weten wat er speelt en brengen ondernemers, onderzoekers, investeerders en overheden samen. Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft daarbij drie ‘kernactiviteiten’: We helpen ondernemers bij hun investeringen in de regio, we trekken nieuwe bedrijven aan door in te zetten op marketing en acquisitie en we dragen bij aan een verdere verbetering van het vestigingsklimaat.

NHN op
de kaart

Ontwikkelingsbedrijf NHN zet Noord-Holland Noord op de kaart. Ontdek waar en vooral hóe wij werken aan de toekomst!

Focus op sterke sectoren

Bedrijven, organisaties en instellingen uit Noord-Holland Noord zijn samengebracht in drie focussectoren: agri & food, energie en toerisme. Hoe kan Noord-Holland Noord zich onderscheiden en hoe kan de regio een toegevoegde waarde bieden bij nationale en internationale opgaven? Om de potentie van de regio nóg beter te benutten, scherpen wij de clusteraanpak verder aan. Daarom focust Ontwikkelingsbedrijf NHN zich op het aantrekken van bedrijvigheid in deze sectoren en in het bijzonder op de verbindingen tussen deze ondernemers, onderzoekers en ontwikkelingen.

Agri & Food

De verstuin van Nederland – én Europa. Noord-Holland Noord voedt de wereld. Duurzaam, verantwoord telen, zaaien en oogsten met behulp van innovatieve land- en tuinbouw.

Energie

Noord-Holland Noord leeft van en voor energie. Wij zetten ruime kennis en de sterke infrastructuur in bij de transitie naar duurzame energie, zoals (offshore) windenergie en biomassavergassing.

Toerisme

Jaarlijks zijn er ruim 7 miljoen toeristische overnachtingen in Noord-Holland Noord. Wij zetten dan ook stevig in op de verbetering en verduurzaming van de verblijfsrecreatiesector.

Holland boven Amsterdam

‘Holland boven Amsterdam’, het beste wat Holland te bieden heeft. Wij delen ons stukje van de wereld graag met jou.

Innoveren

Als ondernemer weet je als geen ander, innoveren is nodig om voorop te blijven. En innovatie dat doe je samen. Door expertise te bundelen kom je tot innovatieve oplossingen. Daar kun je soms wat ondersteuning bij gebruiken. Van coaching programma’s tot Europese projecten, NHN is jouw partner in ondernemen.

Vestigen

Wil jij je bedrijf vestigen in Noord-Holland Noord? Of ben je hier al gevestigd en wil je je huidige locatie uitbreiden, verplaatsen of verduurzamen? Wij ondersteunen jou bij de zoektocht naar de perfecte bedrijfslocatie of verduurzamingsmogelijkheden.

Investeren

Ben jij op zoek naar investeerders of financiering voor jouw ambitieuze, innovatieve plannen, het ontwikkelen van nieuwe producten of het vestigen van jouw bedrijf in Noord-Holland Noord? Wij brengen je in contact met de juiste partijen die je graag ondersteunen bij het waarmaken van jouw zakelijke plannen.