Arthur van Dijk, commissaris van de Koning provincie Noord Holland, kwam vandaag op werkbezoek bij de Energy & Health Campus (EHC) in Petten. Op deze campus slaan o.a. NRG, ECN part of TNO, JRC, Curium, PALLAS, wetenschappers en ziekenhuizen hun handen ineen om onderzoek en de concrete toepassing ervan te versnellen.

Van oudsher heeft Petten een enorme kennisvoorsprong en unieke infrastructuur op het gebied van duurzame energie en nucleaire medicijnen. Wethouder Beemsterboer, die het werkbezoek aftrapte met een inspirerende terugblik op het ontstaan en het waarom van de campus, benadrukte het belang ook voor de regio. “Het bewustzijn van wat er werkelijk in Petten gebeurd mag en moet omhoog. Hoog tijd voor meer openheid,” aldus Beemsterboer, “We mogen er echt trots zijn op hoeveel patiënten wereldwijd we helpen. En dat de energietransitie van Nederland, Europa en misschien zelfs wel van de wereld wordt geënsceneerd vanuit Petten.”

De commissaris heeft kennis genomen van de wat er nu al gebeurt ‘in Petten’, wat de maatschappelijke en technische ontwikkelingen zijn en welke rol de Energy & Health Campus daarin gaat spelen.

“Indrukwekkend,” aldus de commissaris van de Koning, “Wat er op de campus gebeurt is van groot belang. Niet alleen voor al die patiënten en de energietransitie, maar ook om onze voorsprong van Noord Holland en Nederland niet te verliezen.”

Share This