De werkconferentie Waterrecreatie in Restaurant De Rijd in Nieuwe Niedorp trok maar liefst 70 belanghebbenden in de pleziervaartsector. Het was het een bijeenkomst met veel interactie. Trends kwamen aan bod, zoals elektrisch varen en automatische bediening van bruggen en sluizen, en de positieve effecten hiervan voor de pleziervaart.

 

Deelnemers gaven aan dat havens meer moeten luisteren naar wat hun gasten willen of waar ze behoefte aan hebben, en niet zonder hun input investeringen doen. “Vaarders bepalen de koers, niet de jachthavens”, aldus een van de ondernemers.

De bedrijven op de minibeurs gaven een pitch tijdens het netwerkmoment. Dat werd door de aanwezigen bijzonder gewaardeerd en het was voor de bedrijven en organisaties een mooi moment om in gesprek te gaan. Dirk van Ommeren van het sloepennetwerk.nl deed de oproep om vooral arrangementen te ontwikkelen, omdat daar in onze regio vanwege de vaarafstanden veel behoefte aan is. NHN neemt dit mee in de verdere ontwikkeling van het sloepennetwerk.

Voor meer informatie over de ontwikkelingen in de pleziervaart in Holland boven Amsterdam: Adriana Stam

Share This