Steeds meer ondernemers in Enkhuizen opteren voor duurzaamheid.

Gezamenlijk zonnepanelen inkopen en led-verlichting regelen. Duurzaamheid leeft onder ondernemend Enkhuizen. Parkmanagement Enkhuizen, Enkhuizen Onderneemt en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord hebben met de gemeente de handen ineengeslagen en een werkgroep gevormd, die het pad effent voor die ondernemers die interesse tonen.

Investeren

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst bij BC Opleidingen werden de ondernemers geïnformeerd over de mogelijkheden om samen op te trekken. Collectief investeren in duurzaamheid blijkt te lonen en bespaart tussen de twintig en dertig procent. Gewerkt wordt nu aan een voorstel waar nog meer ondernemers bij kunnen aanhaken.

Ook de Ondernemersfederatie heeft inmiddels samen met de gemeente een bijeenkomst gehouden over duurzaamheid, waar de werkgroep zich kon presenteren. Voorzitter Dirk Verbeek van Parkmanagement roept alle ondernemers op zich aan te sluiten om een zo gunstig mogelijke deal te maken.

Energiescan

Hij heeft inmiddels vijftien enthousiaste gegadigden. ,,Hier gaan we meer door, de basis is voor ons nu groot genoeg. We maken een energiescan bij de ondernemers om te bekijken wat de behoefte is en wat de mogelijkheden zijn. Het is nog maar het begin, we hebben nog niet alle ondernemers kunnen bereiken. Maar diegenen die al aanhaken zijn serieus geïnteresseerd en gaan vrijwel unaniem in op een goed aanbod.’’

Tot eind januari kunnen Enkhuizer ondernemers nog aansluiten bij het project duurzaamheid.

Bron: Westfries Dagblad

 

Meer weten?

Het ontwikkelingsbedrijf is in opdracht van de provincie actief op bedrijventerreinen in de regio om samen met de ondernemersverenigingen te komen tot verduurzamingsacties. Op verschillende terreinen zijn al belangrijke stappen gezet, zoals op Zuiderkogge in Westfriesland en op Kolksluis in de Kop van Noord-Holland. Bent u ondernemer en wilt u meer informatie over verduurzaming op bedrijventerreinen? Neem dan contact op met Cees Brinkman van NHN (072-5195774)

Share This