Werk aan de winkel gaat beginnen! Op woensdag 6 juli is op het horecaplein aan de Dorpsstraat een samenwerkingsovereenkomst getekend door gemeente Castricum, het Ondernemersfonds Castricum en ondernemersvereniging OVC. Het gezamenlijke project Versterking Winkel- en verblijfsgebieden gaat dan officieel van start .

De opgaven van de toekomst vragen om eensgezindheid en effectieve samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren, cultuursector, marketingorganisatie en gemeenten. Het doel voor Castricum is om een geconcentreerd en op elkaar afgestemd aanbod aan horeca en winkels te creëren met daarnaast goede maatschappelijke voorzieningen en vrijetijds- en toeristisch aanbod. De bezoeker kent de weg in Castricum, voelt zich er thuis en blijft steeds langer. Dat doel moet bereikt worden met dit project.

Een stevige basis van 30 ondernemers en ambtenaren hebben de afgelopen 1,5 jaar een goede voorbereiding geleverd. „Het is nu van groot belang om met elkaar te blijven samenwerken om de eerste successen te boeken. De ondersteuning van een programmaleider helpt hierbij enorm, maar het initiatief en enthousiasme moet natuurlijk wel bij de ondernemers vandaan komen”, aldus Hesther Bouma van Ontwikkelingsbedrijf NHN.

De uitvoering van de eerste geprioriteerde projecten komt nu heel dichtbij, er is een financiële basis gecreëerd door toezeggingen van de provincie Noord-Holland, de gemeente Castricum en de ondernemers. Zo zal er binnenkort worden gestart met een heldere parkeerrouting, een opwaardering van de winkelgebieden en het horecaplein en zal er een pilot starten om transformatie van incourante winkelpanden buiten het concentratiegebied te bespoedigen.

Deze samenwerkingsovereenkomst komt voort uit een pilotproject en een daaruit opgesteld visiedocument ‘Van visie naar actie’ aangeboden door Ontwikkelingsbedrijf NHN aan gemeente Castricum en Ondernemersvereniging Castricum in het najaar van 2015.

Share This