Toerisme
Nieuws

Regiosafari geeft toeristische ondernemers een kijkje achter de schermen bij collega’s

In navolging van het succes van de Regiosafari’s in Alkmaar komt dit gratis evenement nu ook naar de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Ondernemers, beleidsmakers, marketeers, gastheren en -vrouwen uit de vrijetijdssector krijgen deze dag de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij collega-ondernemers in de regio.

De Regiosafari’s zijn opgedeeld in een ochtend- en middagprogramma. Het ochtendprogramma is plenair en is gevuld met presentaties van inspirerende sprekers, de registratie van een NHNEXT livestream en een gesprekstafel met ondernemers en een wethouder.

Drie regio's, drie locaties

Voor elk van de drie regio’s is een bijzondere locatie geselecteerd:

  • Woensdag 10 november: het AFAS AZ stadion, Alkmaar
  • Dinsdag 16 november: Theater de Kampanje, Den Helder
  • Donderdag 25 november: Theaterkerk Hemels, Twisk

Het complete programma inzien en aanmelden is mogelijk via: www.onhn.nl/regiosafari.

Kijkje achter de schermen bij collega-ondernemers

In de middag gaan de deelnemers met de bus ‘op safari’ door de regio. Tijdens de diverse stops die worden gemaakt, is volop gelegenheid voor ontmoetingen. Deelnemers krijgen inzicht in hoe de ondernemer afgelopen jaar heeft beleefd en wat de toekomstplannen zijn. Er wordt een kijkje achter de schermen gegeven bij ondernemers uit de vrijetijdssector uit Noord-Holland Noord. Met als doel te verbinden, informeren en inspireren.

Joost Botman en Miranda van Oostrom, van het Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar, begonnen drie jaar geleden met het organiseren van de Regiosafari in de regio Alkmaar. Ook dit jaar gaan zij weer met toeristische collega’s op pad: “Ondernemers in de vrijetijdssector krijgen deze dag een kijkje in de keuken van collega’s. Ze kunnen ervaringen en kennis uitwisselen en iedereen kan elkaar weer eens persoonlijk spreken. Wij hebben er ontzettend veel zin in.”

Géke McNab, projectleider Toerisme & Recreatie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, vult aan: “Uit gesprekken die we hebben gevoerd met ondernemers in de vrijetijdssector in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland kwam naar voren dat ook hier veel behoefte leeft om elkaar te ontmoeten. Juist in deze tijd is het waardevol om samen te komen en ervaringen uit te wisselen, met naaste collega’s maar ook met andere ondernemers en vertegenwoordigers van gemeenten. Samen zetten we de regio’s nog meer op de kaart!”

Gerelateerd