Investeren
Nieuws

Regio NHN gaat naar EANM in Barcelona

Regio Noord-Holland Noord is vertegenwoordigd bij hét congres voor nucleaire gezondheidszorg van de European Association of Nuclear Medicine (EANM) in Barcelona.

European Association of Nuclear Medicine

Van 15 tot 19 oktober 2022 wordt het jaarlijkse congres voor nucleaire gezondheidszorg van de ‘European Association of Nuclear Medicine’ georganiseerd in Barcelona. Ontwikkelingsbedrijf NHN en OOSTNL zullen hier de nucleaire sector in Nederland vertegenwoordigen onder de noemer ‘Invest in Holland’. Ook de top van de nucleaire bedrijven uit onze regio zal er zijn: NRG, PALLAS en Curium.

Voor Nederland is dit een interessante beurs, omdat Nederland een internationale unieke positie heeft op het gebied van nucleair geneeskunde en een trackrecord heeft in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe innovaties in medische isotopen. Zo worden dagelijks wereldwijd maar liefst 30.000 patiënten geholpen met medische isotopen uit Petten. Nederland is daarmee een wereldwijde topproducent. Deze dagelijkse leveringszekerheid is haalbaar omdat de schakels van de hele productieketen in Petten naadloos op elkaar aansluiten. Deze sterke infrastructuur bouwt de campus verder uit met nieuwe faciliteiten voor de ontwikkeling van nieuwe nucleaire geneesmiddelen voor diagnose én therapie. Om die positie te behouden en te versterken is het van belang op Europees niveau zichtbaar te zijn.

Concrete ontwikkelingen in de regio waar we relevante partijen voor willen aantrekken zijn het nieuwe Nuclear Health center en het FIELD-LAB bij de Energy & Health Campus.

Het FIELD-LAB is een ontwikkelingsfaciliteit voor nieuwe nucleaire geneesmiddelen, gericht op de behandeling van kanker. Het lab wil het proces van ontwikkeling tot toepassing bij patiënten versnellen. Met de levering van kleine batches voorziet het lab in de vraag van onderzoekers en startups naar onderzoeksmateriaal voor de nucleaire geneeskunde. Dit helpt alle partijen bij hun doel om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. Tijdens de beurs organiseert PALLAS een side event ter gelegenheid van de komst van het Fieldlab, gevolgd door een Invest In Holland Netwerkborrel.

Het Nuclear Health Centre (NHC) van PALLAS gaat op grote schaal bestraalde grondstoffen (medische isotopen) tot halfproduct (radiochemicaliën) en geneesmiddelen (radiofarmaca) verwerken en verpakken. Met deze producten kunnen miljoenen patiënten in ziekenhuizen worden behandeld. Naar verwachting opent het NHC dit jaar nog haar deuren.

Door nieuwe contacten te leggen tijdens EANM bouwen we verder aan het ecosysteem van nucleaire geneeskunde, waar ook onze regio van kan profiteren.

“The Netherlands has a long and fruitful history in the field of nuclear medicine. We strongly support initiatives that ensure security of supply of medical isotopes for Europe and beyond, such as our ambition to realize the Pallas reactor. Within the Dutch ecosystem we will bring innovative treatments to patients and allow equal access to care. I would like to invite everyone to join this mission.”

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

contactpersoon
Persoon op de foto - Abdellah-Ezzerari

Abdellah Ezzerari

Meer weten over deze sector of onze deelname aan de EANM beurs?

Neem dan contact met mij op:

[email protected] | +31-(0)6 15 15 88 96

Gerelateerd