Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord heeft in 2016 77 acquisitietrajecten in de regio begeleid, waarvan achttien internationaal. Een record voor Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord sinds de start in 2007. De aanwezigheid van o.a. het Microsoft datacenter en de bedrijven in Seed Valley zorgen hierbij in de regio voor een groeiende spin off. Het resultaat van het vorige kalenderjaar is de vestiging of uitbreiding van elf bedrijven, die in totaal goed zijn voor minstens 210 nieuwe directe arbeidsplaatsen.

 

De acquisitietrajecten van Ontwikkelingsbedrijf  Noord-Holland Noord (NHN) betreffen voornamelijk grootschalige en soms langlopende investeringscases in energie, datacenters en agri & food. Voorbeelden van bedrijven zijn Syngenta, TAQA Energie, SevenSeas, Airblast, Gootjes, Allplant, SCW Systems, De Weel en Verver Export.

NHN is convenantpartner van het NFIA en daarmee het aanspreekpunt in de regio voor buitenlandse investeringen. Directeur Thijs Pennink van Ontwikkelingsbedrijf NHN: “Wij werken samen met de andere regionale partners en het NFIA in het Invest in Holland Netwerk om buitenlandse investeerders actief aan te trekken en te begeleiden. Onze regio is zeer aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven, vanwege beschikbare ruimte, uitstekende logistiek en infrastructuur.  We hebben het internationale bedrijfsleven met onze hoogopgeleide workforce en hoge mate van connectiviteit veel te bieden.”

Buitenlandse investeerders in Nederland

350 buitenlandse investeerders zorgden afgelopen jaar voor 11.398 extra banen in Nederland. Samen waren deze bedrijven goed voor 1,74 miljard euro aan investeringen in onze economie. Deze banen en investeringen zijn binnengehaald door het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) het agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken (EZ), in samenwerking met verschillende regionale partners zoals Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Al deze partijen werken samen in het ‘Invest in Holland Netwerk’.