Toerisme
Nieuws

Provincie ondersteunt ondernemers bij verbetering vakantieparken en campings

Eigenaren van vakantieparken en campings die locaties willen opknappen en verduurzamen kunnen ondersteuning krijgen van de provincie Noord-Holland. Er is € 100.000 beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering.

Campings en vakantieparken in Noord-Holland ontvangen jaarlijks miljoenen gasten. Dat is niet alleen gunstig voor de toeristische sector maar voor de hele Noord-Hollandse economie. De sector verblijfsrecreatie kampt steeds vaker met gebrek aan kwaliteit, veroudering en matige inpassing in de omgeving. Daarnaast lukt het ook niet alle ondernemers om een verduurzamingsslag te maken en bijvoorbeeld ‘van het gas af’ te gaan of circulair te bouwen.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Wij zien dat veel vakantieparken en campings in Noord-Holland behoefte hebben aan ondersteuning bij het verbeteren van de kwaliteit. Het aanpakken van plannen om te vernieuwen en te verduurzamen komt niet altijd goed van de grond. Soms ontbreekt het aan voldoende kennis of heeft het ondernemerschap een duwtje in de rug nodig. De provincie wil bedrijven ondersteunen die actief werk maken van verduurzaming en innovatie binnen hun bedrijf.”

De provincie heeft de subsidieregeling ook in 2021 opengesteld. Ilse Zaal: “In 2021 hebben wij helaas weinig aanvragen ontvangen. De beperkte interesse lijkt te komen doordat de ondernemers hard getroffen zijn door de maatregelen rond de coronacrisis. De focus van ondernemers lag vooral op kortetermijnaanpassingen om open te kunnen waarbij ze geen tijd en ruimte zagen om te werken aan het verduurzamen en innoveren van hun bedrijf. Ik hoop dat de accommodaties dit jaar weer veel gasten kunnen ontvangen en dat ondernemers weer plannen kunnen maken voor de toekomst.”

Er is in totaal € 100.000 beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering. Naast de uitvoeringsregeling heeft de provincie ook € 50.000 beschikbaar gesteld voor bedrijven die nog geen scherp zicht hebben op hun problemen of kansen of niet weten waar te beginnen. Deze bedrijven kunnen inhoudelijke ondersteuning krijgen van experts op het gebied van bijvoorbeeld financiering, vastgoed of planologie.

Informatie
Twee ondernemers die al eens eerder gebruikmaakten van subsidie zijn Gidus Hopmans en Sasja Wiegersma. Lees hier hun verhaal. Meer informatie over de HIRB+ Uitvoeringsregeling Revitalisering Verblijfsrecreaties 2022 is binnenkort te vinden op de website van de provincie Noord-Holland.

Taskforce Verblijfsrecreatie

Heb je hulp nodig bij het verbeteren van je vakantiepark of camping en het aanvragen van subsidie? Neem dan contact op met de Taskforce Verblijfsrecreatie van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. 

Pim Sybesma
Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie

+31 (0)6-51044318 | [email protected]

Wander Groot
Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie

+31 (0)6-519 22 520 | [email protected]

Gerelateerd