Een miljoen Duitse kijkers maakten via het tv-programma ‘Wunderschön’ kennis met de regio.

 

Het grootste toeristische reisprogramma van de Duitse publieke tv-omroep WDR (West Deutsche Rundfunk) ‘Wunderschön’ stond in de aflevering van zondag 20 mei volledig in het teken van Holland boven Amsterdam. Het 90 minuten durende tv-programma is zeer populair in Duitsland en trekt wekelijks 1 miljoen kijkers. De aandacht van de Duitse omroep voor Holland boven Amsterdam draagt bij aan de groei van het toerisme in deze regio.

In het programma wordt vrijwel de hele regio Holland boven Amsterdam uitgelicht en hierbij staan thema’s als toeristische bezienswaardigheden, architectuur en natuur (waterrijk landschap) centraal. Zo wordt aandacht besteed aan o.a. het duingebied en de waterwinning, de Alkmaarse kaasmarkt en de vuurtoren van Egmond, de Pontjesroute en het Sloepennetwerk. Ook krijgen lokale agrarische thema’s aandacht, zoals de kaasmakerij van Cono en een kaasboerderij in de regio, Agriport en een heus koeienhotel.

Als uitvalsbasis is het zeer fotogenieke Groentehuisje van Camping Geversduin in Castricum gebruikt. Ook wordt er in het programma aandacht besteed aan het feit dat ‘die Holländer’ in de top vijf van de gelukkigste volken ter wereld staan.

Vanaf april 2017 zijn de voorbereidingen voor het populaire Duitse reisprogramma in gang gezet. Destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam (HbA) heeft de productie van Wunderschön geadviseerd en ondersteund bij de selectie van de diverse thema’s binnen de regio.

Bekijk hier de uitzending terug!

Share This