WerkBij Westfriesland is vanaf 10 april 2017 hèt online platform waar bedrijven en jong talent elkaar moeten gaan vinden, boeien en worden verbonden. De regio Westfriesland lanceerde dit platform maandag 10 april. Gastheer was Schouten Techniek in Zwaag, een van de partijen die meedoet in de pilot fase.

 

Wat is WerkBij Westfriesland?

WerkBij Westfriesland is een project van de Regionale Economische Agenda van Westfriesland. Doel van het project is om jongeren van 16 tot 23 jaar te interesseren voor het werken en leren in de regio Westfriesland ook nadat zij vertrekken uit de regio voor een vervolgstudie. Via WerkBij kunnen bedrijven de jongeren blijven volgen tijdens en na hun studie en laten zien wat het bedrijf doet met onder meer leuke filmpjes. Jongeren kunnen zich presenteren via een persoonlijk profiel. Het platform is daarnaast voor het Westfriese onderwijs een extra tool om hun studenten en docenten kennis te laten maken met het Westfriese bedrijfsleven.

Voor de filmpjes wordt samengewerkt met de Clipjesfabriek. Het is de bedoeling dat er elke twee weken een nieuwe clip van een bedrijf online wordt gezet en deze via social media, deels betaald, onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, jongeren van 16 tot 23 jaar. Hieronder een trailer van de pilot serie met focus op de technische bedrijven in Westfriesland.

Share This