Glasvezel-leverancier Eurofiber wordt de eerste huurder in het nieuwe gebouw met flexibele koop- en huurunits op Agriport A7 in Middenmeer.

 

Het internationale bedrijf vestigt er geen kantoor, maar richt de ruimte in als een zogeheten ’repeaterlocatie’. Dat is een voor publiek niet zichtbaar tussenstation om het signaal voor het ontvangen en verzenden van digitale informatie mee te kunnen versterken.

Eurofiber mag diverse multinationals, grote bedrijven, overheidsinstanties en ziekenhuizen tot haar klantenkring rekenen. Het bedrijf heeft als enige kabelaar in Nederland glasvezel over de Afsluitdijk aangelegd.

Eurofiber en ontwikkelaar Agriport hebben een tienjarige huurovereenkomst gesloten voor de locatie op het logistieke en agrarische bedrijventerrein.

Kwart

De glasvezelleverancier met hoofdvestiging in Maarssen huurt ongeveer een kwart van het pand. Er zijn nog verschillende ruimtes voor andere gegadigden beschikbaar.

De komst van Eurofiber naar Agriport staat los van de eerdere vestiging van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft met haar datacenters op het bedrijventerrein in Middenmeer.

Bron: Noordhollands Dagblad

Share This