Rik van Wijk (Breeding Director), Rami Dar (CEO Hazera), Jelle Beemsterboer (gemeente Schagen) en Philippe Aymard & Frank Berger (Board of Directors van Limagrain) verrichtten de officiële openingshandeling door een kool door te snijden.

Klaar voor de toekomst

Hazera opende afgelopen dinsdag het nieuwe Crucifer R&D Station. Het onderzoeksstation biedt de state-of-the-art faciliteiten die veredelaars nodig hebben om veredelingsprocessen te versnellen en te verbeteren. Meer licht, meer ruimte, technologie en faciliteiten zorgen voor optimale werkomstandigheden waarin zowel planten als medewerkers opbloeien.

De afgelopen maanden werd de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw, dat voor een groot deel bestaat uit kassen, onderzoeksruimten en kantoren. In totaal beslaat het nieuwe station tien hectare; groter dan de huidige locatie in Tuitjenhorn. “En daarmee zijn we klaar voor de toekomst”, aldus veredelingsdirecteur dr. Rik van Wijk. Met vernieuwde middelen en apparatuur veredelt Hazera rassen behorend tot de Cruciferengroep: Brassica zoals kool, bloemkool, spruitkool, en ook radijs. Het centrum is gebouwd volgens ecologische bouwnormen.


 

Gedeputeerde Economie en Landbouw van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond, feliciteert Hazera met het nieuwe R&D-station in Warmenhuizen. “De zaadveredelingssector is van groot belang voor de Nederlandse economie. Het zijn koplopers op het gebied van permanente innovatie en jaarlijkse (onderzoeks)investeringen waar geen enkele sector in de wereld tegenop kan. Ik ben er trots op een pareltje als Hazera in de provincie Noord-Holland te hebben.”

Carolien Wagenaar, Seed Valley: ” Het nieuwe researchcentrum van Hazera bevestigd wederom dat Seed Valley het centrum is voor innovatieve plantenveredeling. Het verstevigt onze positie als mondiaal middelpunt.”

Thijs Pennink, Directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: ” Noord-Holland Noord heeft een onderscheidend vermogen op het terrein van de agri-food en de energie. Een innovatief en expanderend bedrijfsleven maakt van de regio één groot laboratorium waarin wordt gewerkt aan de toekomst. Het nieuwe station van Hazera versterkt alleen maar dit profiel van de regio. Ik feliciteer Hazera en daarmee ook de regio met deze nieuwe vestiging.”

Mede door alle positieve reacties van alle aanwezigen was deze opening een waar feest voor Hazera en haar medewerkers!

 

 

 

Share This