Algemeen
Nieuws

Nog ruim 20 miljoen beschikbaar COL regeling tot 14 maart

De landelijke commissie heeft voor € 17,6 miljoen aan aanvragen goedgekeurd. Dat betekent dat er nog ruim € 20 miljoen beschikbaar is voor de volgende periode(s). De volgende indiendeadline is 14 maart.

OVERBRUGGINGSKREDIET VOOR STARTUPS, SCALE-UPS EN (INNOVATIEVE) MKB’ERS

De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een noodkrediet voor innovatieve ondernemers en Mkb’ers zonder bancaire kredietrelatie die in financiële problemen zijn gekomen door Covid19. In totaal is er €300 miljoen beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Op verzoek van EZK verstrekken de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) overbruggingsleningen tussen de €50.000,- en €2 miljoen onder gunstige condities.

Aanvragen voor de COL kunnen nog tot 14 maart worden ingediend. Na beoordeling van alle aanvragen is er nog een bedrag van ruim €20 miljoen onbenut. 

Foto van Team Hero Balancer

HERO BALANCER; TOEKENNING COL IN DE PRAKTIJK

Hero Balancer uit Spanbroek heeft gebruik gemaakt van de eerste COL. Het bedrijf maakt een gebouwbeheersysteem in de cloud. Deze stuurt klimaatinstallaties aan zoals: ketels, luchtbehandelingskasten, warmtepompen en ventilatiesystemen.

Ted Braakman, oprichter en Ceo van Hero Balancer: “Vrij snel na de eerste maatregelen mochten wij niet meer langskomen bij onze klanten om ons product te installeren. Dit zorgde voor een flinke impact op de omzet gezien wij pas factureren na installatie. Daarbij waren de contactpersonen (afdeling facilitair) bij onze klanten vooral bezig met het coronaproof maken van hun panden. M.b.t. de COL hebben wij direct de aanvraag gedaan nadat het mogelijk was deze te doen. Wij waren namelijk sinds maart serieus bezig met het ophalen van vervolgfinanciering. Echter druppelde er logischerwijs na enkele weken na de lock-downs in heel Europa de mails binnen dat de fondsen en bedrijven waarmee wij in gesprek waren geen nieuwe investeringen meer zouden doen.

Wij hebben de Corona-OverbruggingsLening gebruikt om de kosten voor ontwikkeling en verkoop van ons product te betalen. Inmiddels zijn wij een heus cloud gebouwbeheersysteem en hebben we ook al veel installateurs aan boord gekregen om ons product te verkopen. Wij zijn ons meer gaan focussen op verkoop via installateurs in plaats van direct aan de eindklant. Zo maken wij het beste van een slechte tijd!”

Gerelateerd