Per 1 september hebben we bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord een nieuwe projectleider. Esther Lunenborg gaat zich bezighouden met de projecten ‘METIP’ en ‘Waterstofprogramma’. Zij stelt zich in onderstaand stuk kort aan jullie voor.

 

Mijn naam is Esther Lunenborg, ik ben 29 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik heb een achtergrond in Aarde en Economie, aangevuld met een master Ruimtelijke Economie. Eerdere werkervaring heb ik opgedaan bij APPM, waar ik werkzaam was als proces- en projectmanager. Ik werkte voor diverse overheden, voornamelijk op het gebied van energietransitie, duurzaamheid en mobiliteit. Daarvoor heb ik een traineeship bij ENGIE services gedaan waar ik o.a. aan circulaire economie en geothermie heb gewerkt.

Ik wilde graag bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werken omdat ik vind dat je vanuit het Ontwikkelingsbedrijf een hele interessante positie hebt. Je vormt een brug tussen het bedrijfsleven en de overheid en probeert vanuit deze positie ondernemers verder te helpen. Het spreekt me aan dat ik vanuit mijn rol veel partijen spreek en veel partijen verbind. Daarnaast werk ik graag aan innovaties en aan de energietransitie. De energietransitie is een van de grote uitdagingen van de komende tijd en ik vind het ontzettend interessant om hier een rol in te kunnen vervullen.

Ik ga me de komende tijd bezighouden met twee interessante projecten: namelijk het METIP (Maritime Emerging Technologies Innovation Park) en het waterstofprogramma. Meer specifiek ga ik me binnen het waterstofprogramma bezig houden met de vraagaggregatie van waterstof zodat vraag en aanbod gelijktijdig tot stand komen. Een ontzettend mooie uitdaging waar ik heel veel zin heb om aan te werken. Ik hoop de komende tijd partijen samen te kunnen brengen die met waterstof aan de slag willen en hiermee een bijdrage te leveren aan het tot stand komen van de waterstofeconomie. Partijen die geïnteresseerd zijn om met waterstof aan de slag te gaan, schroom niet om contact met mij op te nemen via elunenborg@nhn.nl.

Share This