De IFT Food Expo, dat van 18 tot 20 juli plaats vond in Chicago, was dit jaar door de Topsector Agri&Food en NFIA aangemerkt als een strategische beurs. De leden van het Nationale Acquisitie Team, bestaande uit diverse ontwikkelingsbedrijven waaronder NHN, namen collectief deel aan de IFT Food Expo.

Food Valley NL organiseerde voor de 10 keer de beursdeelname en had een toplocatie op de Expo beursvloer voor het Holland Food Valley paviljoen. In dit paviljoen was in samenwerking met NFIA de “Invest in Holland” stand gerealiseerd. In en rondom het paviljoen vonden tal van promotionele activiteiten plaats. Ter voorbereiding had elke deelnemer van het NAT een aantal bedrijven en netwerkevents geselecteerd om daar te bezoeken.

Delegatie Invest in Holland

Bijna alle leden van het National Acquisition Team (NAT) Agri-Food namen deel aan deze beurs. De delegatie bestond uit: BOM, NOM, Oost NV, OMFL, Innovation Quarter, Invest in Zeeland, NFIA en NHN. Het doel van de reis was onder meer de innovatiekracht van Nederland op het gebied van agri-food te positioneren, maar ook om in contact te komen met bedrijven die de Europese markt willen betreden en hiervoor ingangen zoeken.

‘Innovative solutions for healthy living’

Tijdens de beursdagen vonden in het paviljoen innovatiesessies plaats rondom het overkoepelende thema ‘Innovative solutions for healthy living’. Innovatieve Nederlandse bedrijven gaven via een korte pitch invulling aan dit programma. Deze innovatie sessies werden goed bezocht door mede standhouders en diverse relaties uit de agri-food.

Het NAT team heeft de Hollandse innovatiekracht goed laten zien op de beurs. Ook heeft het team zichtbaarheid van Nederlandse partijen kunnen vergroten via journalisten en via introducties. Voor NHN zijn waardevolle nieuwe contacten gelegd met bedrijven die mogelijk in Nederland willen ondernemen.

 

Share This