Alkmaar, 14 juni 2019 – Het wordt al bijna een traditie: oktober staat in Noord-Holland Noord volop in het teken van werk en arbeidsmarktontwikkelingen. Voor het derde opeenvolgende jaar organiseert RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) deze Maand van het Werk. Iedere organisatie die in de maand oktober een activiteit rondom werk, scholing of arbeidsmarkt organiseert, is van harte uitgenodigd dit initiatief aan te melden via www.maandvanhetwerk.nl.

Van open huis tot workshops, meet & greets, banenmarkten en Het Grootste Werkfestival: ieder jaar is oktober weer goed gevuld. Niet alleen voor werkzoekenden en werknemers, ook werkgevers, studenten en scholieren kunnen inspiratie opdoen. Inmiddels zijn al diverse initiatieven in voorbereiding. Op 1 oktober opent de Maand van het Werk met de talkshow NV Noord-Holland Noord in de Kop van Noord-Holland. Op 3 oktober organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) een grote banenmarkt in het Afas stadion te Alkmaar. Ook bij de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen, van 7 t/m 12 oktober,  is WSP-NHN betrokken. Deze open bedrijvenroute is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van een week, waarbij inwoners kennis kunnen maken met Westfriese ondernemingen. Uitsmijter van de Maand van het Werk is Het Grootste Werkfestival, op donderdag 31 oktober in De Meent Bauerfeind te Alkmaar, met aansluitend Goede Doel Diner.

Over de Maand van het Werk

De Maand van het Werk is bedoeld om goede initiatieven, om mensen duurzaam aan het werk te helpen of houden, een podium te bieden. Zo kunnen organisaties elkaar inspireren en van elkaar leren, via een expeditie over onze arbeidsmarkt langs voorbeeldinitiatieven in en buiten onze regio. Wat werkt in de aanpak van arbeidsmarktvraagstukken, wat kunnen de partijen in Noord-Holland Noord van elkaar leren en voor elkaar betekenen? Ook online worden de evenementen, initiatieven en projecten onder de aandacht gebracht, via onder meer www.maandvanhetwerk.nl.

Share This