Gouden Eeuw tentoonstellingen en in bloei staande bollenvelden als grote trekkers

Tijdens de paasdagen wordt een groot aantal toeristen verwacht in de regio. Afgelopen dagen steeg het aantal bezoekers op de website van Holland boven Amsterdam met pieken van drie maal het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Ook het samenwerkingsverband “Tulpen boven Amsterdam” kende succes en zag een verdubbeling van het aantal geïnteresseerden in de website “Tulpen in de Kop”. De diverse marketing activiteiten, on- en offline samenwerkingen met partners als 100% NL en het Algemeen Dagblad leveren resultaat op, alsmede de goede weersverwachtingen.

 

Veel campings in de regio doen goede zaken deze dagen. Camping ‘Het Bos roept’ geeft bijvoorbeeld aan dat de Wieringermeer helemaal volgeboekt is. Ook Hotel Zuiderduin Egmond en gelieerde hotels als Golfzang en De Boei zijn geheel volgeboekt. Camping Duinzoomhoeve en andere mini-campings en camperplaatsen in de Kop geven aan overweldigd te zijn door de vele telefonische aanvragen. Veel toeristen zijn hierdoor genoodzaakt genoegen te nemen met locaties verder van de kust. Organisaties werken goed samen om de toeristenstroom goed te accommoderen tijdens de aankomende feestdagen.

Strandpaviljoens en dagattracties

Attractiepark “Land van Fluwel” geeft aan de maximale personeelsbezetting te hebben ingeroosterd voor de paasdagen en verwachten topdrukte vanwege de tulpenvelden die volop in bloei staan. Afgelopen weekend zag Land van Fluwel al een verdrievoudiging van het aantal bezoekers t.o.v. vorig jaar. Ook wordt grote drukte verwacht aan de kust vanwege de uitstekende weersverwachtingen.

Veel interesse vanuit de media

Holland boven Amsterdam is niet alleen in trek bij toeristen. Ook journalisten vanuit bijvoorbeeld Italië, Spanje en Duitsland bezoeken de regio. De komende weken staan meerdere persreizen op de planning om zo ook de buitenlandse toeristen kennis te laten maken met de toeristische voorzieningen in Holland boven Amsterdam. De persreizen komen mede tot stand door de samenwerking tussen destinatiemarketing organisatie Holland boven Amsterdam (HbA) en het NBTC.

Dit weekend zorgen 12 instagram fotografen voor de nodige publiciteit over de regio. Boer Tom Groot (bekend van ‘Soil your Undies Challenge’) uit Nieuwe Niedorp gaat met de instagrammers op pad langs zijn bloembollenpercelen om mooie beelden te schieten van de in bloei staande tulpen. HbA faciliteert dit evenement met als doel het promoten van de regio onder toeristen. De 12 fotografen hebben samen een bereik van 400.000 volgers.

Share This