Energie
Nieuws

Lancering WaterstofNHN vind plaats tijdens Nationale Waterstofdag

Noord-Holland Noord grijpt de Nationale Waterstofdag, vrijdag 17 juni, aan voor de lancering van WaterstofNHN, hét platform voor iedereen die zich bezighoudt met waterstof in Noord-Holland Noord.

Noord-Holland Noord zet zichzelf op de kaart als waterstofregio

Noord-Holland Noord grijpt de Nationale Waterstofdag, vrijdag 17 juni, aan voor de lancering van WaterstofNHN, hét platform voor iedereen die zich bezighoudt met waterstof in Noord-Holland Noord. De regio wil zich hiermee nadrukkelijk op de kaart zetten als speerpunt in de toekomstige waterstofeconomie. WaterstofNHN komt voort uit het waterstofprogramma van de Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland, dat wordt uitgevoerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met de New Energy Coalition.

Op de WaterstofNHN website vind de bezoeker allerlei informatie over waterstof projecten, actuele nieuwsberichten en beschikbare rapporten. Dit gedeelte is voor iedereen toegankelijk en heeft als voornaamste doel het publiek in Noord-Holland Noord en daarbuiten te informeren over de talrijke activiteiten op het gebied van waterstof in de regio. Ook vind je uitleg over het opwekken van waterstof, de rol van waterstof in de energietransitie en de sterke uitgangspositie die de regio Noord-Holland Noord heeft als speerpuntregio in de toekomstige waterstofeconomie.

Een speciaal onderdeel van het platform is de WaterstofNHN community. Dit is een besloten omgeving, speciaal voor bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en overheden die zich (willen) inzetten voor de waterstofeconomie in de regio. Hier vind je een kaart met alle waterstofprojecten en de partijen die bij de projecten betrokken zijn. In de community kunnen leden gemakkelijk contact met elkaar leggen, vragen stellen en informatie delen. Door intensief samen te werken creëren we een innovatief, sterk en ambitieus samenwerkingsklimaat.

Noord-Holland Noord ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd in de toekomstige waterstofeconomie. De regio is gunstig gelegen ten opzichte van de grote windmolenparken in de Noordzee en beschikt daarnaast over waterstofnetwerken die worden gevoed door regionale waterstofproductiefaciliteiten. Hiermee kan Noord-Holland Noord al in 2030 voor de helft voorzien in de verwachte vraag naar waterstof. De vraag naar deze waterstof is afkomstig uit diverse sectoren, zoals de scheepvaart, agrisector, logistiek en gebouwde omgeving.


WaterstofNHN is een initiatief van New Energy Coalition en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland.

Gerelateerd