Vandaag zouden initiatiefnemers Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam en Rabobank met een groot mkb-evenement het programma MKB Digital Workspace lanceren. Het evenement kan niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen, maar de boodschap van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk, Amsterdamse wethouder Victor Everhardt en Rabobank-directievoorzitter Barbara Baarsma is alleen maar urgenter: digitalisering is onmisbaar voor een toekomstbestendig mkb.

 Studenten kunnen mkb-ondernemers wegwijs maken in een nieuwe digitale wereld, terwijl ondernemers hen juist kunnen laten ervaren hoe het is om te werken in een mkb-onderneming. “Digitaliseren leidt tot een sterkere concurrentiepositie, kostenbesparing en zelfs tot meer omzet. Grote bedrijven hebben dit allang door, maar voor veel mkb-ondernemers is de kennis hiervoor niet altijd beschikbaar”, zegt Ellen Spitshoven van MKB Digital Workspace. Het programma MKB Digital Workspace koppelt techstudenten aan mkb-ondernemers om te werken aan concrete digitaliseringsvraagstukken.  “Het is belangrijk dat de projecten direct extra omzet, meer klanten of minder kosten opleveren.”

MKB Digital Workspace ondersteunt mkb-ondernemingen met 2 tot 50 medewerkers in dienst uit de regio Noord-Holland met digitaliseringsvraagstukken. Techstudenten werken onder begeleiding in een ‘digitale sprint’ aan een vraagstuk met als doel een oplossing die direct toepasbaar is in het bedrijf. Doordat studenten en mkb-ondernemers tijdens de digitale sprints samenwerken leren ze elkaar goed kennen voor mogelijke toekomstige banen. De studenten komen van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.  MKB Digital Workspace verbetert de aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven en geeft de ondernemers meer inzicht over de mogelijkheden van digitalisering binnen het bedrijf.

Over MKB Digital Workspace

MKB Digital Workspace is een initiatief van ACE Incubator, Rabobank, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en provincie Noord-Holland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, de ROC van Amsterdam en alle andere onderwijsinstellingen uit de Metropoolregio Amsterdam. De komende drie jaar wil MKB Digital Workspace 7.000 mkb-ondernemers bereiken en tenminste 750 ondernemers in projectvorm helpen met het digitaliseren van hun onderneming. MKB Digital Workspace zal ongeveer 2.000 studenten koppelen met ondernemers in deze periode. Meer informatie over het initiatief of over deelname is te vinden via de website www.mkbdigitalworkspace.nl

 

Share This