Toerisme
Nieuws

Holland boven Amsterdam lanceert Tour de NHN

Nieuw wandel- en fiets concept gelanceerd voor regio Noord-Holland Noord

Holland boven Amsterdam heeft onlangs een nieuw toeristisch concept gelanceerd, ‘Tour de NHN’. Hierbij kunnen fietsers en wandelaars verschillende routes langs in heel Noord-Holland Noord. Samen met ondernemers in de horeca en verblijfsrecreatie, en bezoekers en inwoners van de regio, worden de routes ontwikkeld. Het aantal routes zal in de loop der tijd steeds verder uitgebreid worden.

Michiel Beemster (ontwikkelaar arrangementen) en Remon Harmelwaard van de Dutch Tourism Group hebben van destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam de opdracht gekregen een plan van aanpak  te maken om meer toeristen naar de regio te trekken, en ondernemers uit de regio hierbij te betrekken. De heren staan ook aan de basis van ‘Beleef boven Amsterdam’, waarbij in samenwerking met ondernemers diverse arrangementen aangeboden worden binnen de regio.

Remon Harmelwaard; “Vanzelfsprekend heeft onze regio behoorlijk wat last gehad van de gevolgen van corona. Wij zijn in ieder geval niet stil gaan zitten en hebben de arrangementen onder de loep genomen, beter gemaakt en ook nieuwe activiteiten toegevoegd op de site van ‘Beleef boven Amsterdam’. Daarnaast zijn we bezig geweest met een nieuw toeristisch concept ‘Tour de NHN’. Via deze wandel- en fietsroutes leer je de regio echt kennen en zie je plekken die normaal verborgen blijven. Wij, met alle toeristische ondernemers in de regio en het nieuwe toeristische aanbod, staan klaar, zodra het weer kan, om gasten te ontvangen binnen de regio.”

Tour de NHN

De ‘etappes’ van Tour de NHN zijn een logisch vervolg op ‘Beleef boven Amsterdam’. Hierbij ondersteunt destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam toeristische ondernemers met concepten en promotionele activiteiten.

Tour de NHN bestaat uit een aantal wandel -en fietsroutes. Van Den Helder tot aan Castricum zijn en worden routes uitgezet. Hierbij kunnen fietsers en wandelaars naar wens activiteiten (ook wel Detours geheten) toevoegen, zoals een museum bezoeken, een B&B boeken of ergens lunchen. Iconische plekken bezoeken, bijzondere vergezichten aanschouwen, historische steden en dorpen bekijken en gebruik maken van de horeca en verblijfsaccommodaties, het kan allemaal op de routes. Ook zijn de molens in de regio en Ode aan het Landschap zoveel als mogelijk meegenomen in het programma. Via de site Holland boven Amsterdam kunnen mensen hun tour compleet personaliseren.

Fietsen over de dijk bij Huisduinen, Den Helder
Fietsen in de Schoorlse Duinen
Fietsen in Bergen aan Zee

150 ondernemers met elkaar verbonden

Maar liefst 150 recreatief ondernemers uit de regio Noord-Holland Noord zijn verbonden aan Tour de NHN. Per route zijn circa vijf ondernemers betrokken bij de (optionele) activiteiten. Deelname is kosteloos voor deze ondernemers en destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam vraagt ook geen vergoeding voor de boekingen die gedaan worden.

Jeroen Kor, Holland boven Amsterdam; “Wij zijn er om toeristische ondernemers te ondersteunen. Ondanks dat binnenlands toerisme goed loopt op dit moment en met name de verblijfsaccommodaties hier profijt van hebben, missen we natuurlijk de buitenlandse toeristen. Horeca heeft het enorm moeilijk op dit moment. Wij zorgen in ieder geval, dat zodra het weer kan, alles klaar staat om toeristen te verleiden regio Noord-Holland Noord te bezoeken en beleven.”

Ondernemers die mee willen doen kunnen zich melden bij Jeroen Kor van Holland boven Amsterdam, [email protected].

Input van inwoners en toeristen belangrijk

Naast de ondernemers spelen inwoners van, en bezoekers aan, de regio ook een belangrijke rol bij het samenstellen van de etappes. Iedereen kan namelijk aanbevelingen, ofwel Detours, doorgeven m.b.t. de routes.

Michiel Beemster; “Wij willen mensen echt stimuleren de regio te verkennen en leren kennen. Hiervoor hebben wij de ‘Detour’ in het leven geroepen. Dit zijn aanbevelingen en tips van ondernemers, inwoners en toeristen over bekende en minder bekende plekken die de moeite waard zijn om te gaan zien of beleven. Een waanzinnig goed restaurant of een pretpark. Maar ook bijvoorbeeld een plek waar je een geweldige zonsondergang kunt bekijken of een heel bijzonder gebouw te zien is. Plekken waar je normaal niet zo snel zou komen, maar door tips van anderen wel.”

Detour tips zijn welkom via [email protected].

Gerelateerd