Tijdens de Dutch Agri Food Week van 12 t/m 25 oktober maak je kennis met je voedsel op meer dan 100 evenementen.

Kinderkookwedstrijden, een kijkje achter de schermen bij levensmiddelenindustrie boeren, innovatie-tours bij bedrijven, foodsafari’s en food film festivals, Tedx-lezingen en hoorcollege’s over de feiten en fabels rond voedsel. Van 12 tot en met 25 oktober krijgt iedereen de kans nieuwe inzichten op te doen over de toekomst van voedsel in Nederland en de wereld tijdens de Dutch Agri Food week. De editie van 2016 is meer dan drie keer gegroeid ten opzichte van 2015. Er is groot enthousiasme bij boeren, wetenschappers en industrie om de deuren open te zetten en innovaties op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en efficiëntie te delen. Uiteraard neemt de GreenPort NHN hier aan deel met een groot aantal Masterclasses.

Publiek
Voor iedereen met interesse in voedsel en lekker eten is er van alles te doen, met dit jaar voor het eerst een uitgebreid programma waarin mensen, soms letterlijk, een kijkje in de keuken kunnen nemen. Zo wordt er op 16 oktober in Rotterdam de World Food Day georganiseerd, een groots publiekevenement met debatten, excursies en workshops. In de rest van het land kunnen mensen meedoen aan open boeren tours, foodtrendwatch-excursies en interessante exposities.

Koken met kinderen
Nederland zit vol met onontdekte kleine kooktalenten. Tijdens Dutch Agri Food Week geven we deze kinderen een schort en een podium om hun kookkunsten te laten zien. Duizenden kinderen in Nederland zullen dan bezig zijn met gezond en lekker koken samen met Kokkerelli of Keukenbazen of Kidskookcafés of via Resto VanHarte. In heel Nederland zijn wedstrijden en activiteiten gericht op samen gezond koken.

Professionals
Dutch Agri Food Week 2016 heeft een uitgebreid programma voor de agrifood-professional. De week wordt officieel geopend door Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam op Food Valley Expo op 13 oktober waar ook de Food Valley award wordt uitgereikt. Het Westfries Gasthuis gasthuis organiseert op 19 oktober een workshop ‘koken met smaak’ en op de Food Inspiration Days kun je voedsel op een nieuwe manier proeven en beleven en krijg je nieuwe inzichten. Daarnaast vinden tijdens deze week congressen van wereldformaat plaats als World Dairy Summit in Rotterdam en CropWorld in Amsterdam.

Healthy food, better world
Veel van de evenementen en partners zijn geïnspireerd door het thema voedsel en gezondheid, het thema van Dutch Agri Food Week 2016. Nederland werkt hard aan allerlei innovaties waardoor mensen overal ter wereld langer zullen leven en gezonder en fitter door het leven gaan. Voorbeelden hiervan die op Dutch Agri Food Week zijn te vinden, zijn de ontwikkeling van gewassen met extra eiwitten en vitaminen, maaltijden met minder zout en meer smaak en personalized nutrition om fit te blijven of sneller beter te worden. Op Dutch Agri Food Week 2016 ervaar je hoe ons eten aan de basis kan staan voor een gezondere samenleving.

Programma-overzicht
Het gehele programmaoverzicht kan gevonden worden op: www.dutchagrifoodweek.nl. Het programma van GreenPort Noord-Holland Noord tijdens de Dutch Agri Food Week kan gevonden worden op de website van Greenport NHN.

Dutch Agri Food Week is een en initiatief van de Topsector Agri & Food samen met een aantal regio’s uit de agrifood en tuinbouw sector voor een open podium waar voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. Om innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van gezonde voeding.

Share This