Op donderdag 1 juni vindt de derde editie van North Sea Offshore (NSO) plaats. NSO is hét terugkerende netwerk- en kennisevent voor bedrijven uit de olie-, gas- en windindustrie in Nederland. In de ochtend zijn er interactieve workshops bij regionale bedrijven die actief zijn in de offshore en energie sector en in de middag delen sleutelfiguren hun actuele insights op het gebied van ‘New Energy’ on stage in De Kampanje in Den Helder.

 

Het thema staat dit jaar in het teken van ‘New Energy’ met kansen voor ‘Gas meets Wind’. Hoe kan de energiebranche de geleidelijke transitie maken van fossiele winning naar duurzame energieopwekking? Welke nieuwe rol kan de offshore infrastructuur spelen? Bezoekers krijgen op 1 juni vanuit verschillende invalshoeken antwoord op deze bedrijfskritische vragen.

Directeur Jacoba Bolderheij van Port of Den Helder, één van de Founding Partners van North Sea Offshore, is er trots op dat North Sea Offshore in Den Helder zo succes is: “Dit jaar laten we voor de derde keer zien dat deze regio de North Sea Energy Gateway is. Het thema ‘New Energy’ sluit aan bij de regionale ambities om de energietransitie optimaal te kunnen bedienen. Onze bedrijven zijn er met hun kennis en ervaring zeker klaar voor om bij te dragen aan deze ambities.”

Netwerken en kennis opdoen

In de ochtend geven in totaal 20 organisaties een kijkje in de keuken en presenteren hun gedurfde keuzes en toonaangevende ideeën over ‘new energy’ op locatie. Geïnteresseerden kunnen één van de interactieve workshops bijwonen over nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsplannen bij de deelnemende bedrijven in de regio. Bedrijfsbezoeken zijn mogelijk bij onder andere Bluestream, Gulf, NAM, MediWerk, Intramar en OPS. Tijdens het aansluitende lunchbuffet op NSO in Den Helder is er voor alle bezoekers volop gelegenheid om informeel kennis te maken met branchegenoten.

Na de lunch is er een plenaire bijeenkomst en begint met een interview met Wim Schouwenaar, de Havenman van het Jaar. Vervolgens vertelt Hans Timmers van NWEA, een van de ondertekenaars van het ‘Manifest Gas Meets Wind’, over de kansen van offshore wind en de samenwerking met de offshore gas infrastructuur om sneller te komen tot een veilig, duurzaam en betaalbaar energiesysteem. Fotografe Tanja Engelberts toont in haar fotopresentatie een bijzonder beeld van de offshore. En Scott Seatter van Vermillion Energy Netherlands deelt als laatste spreker zijn duurzame energiestrategie en de ambities voor renawables en geothermie. NSO sluit af met een netwerkborrel.

Hét jaarlijkse offshore evenement

Op NSO komen meer dan 300 professionals uit de offshore industrie samen. North Sea Offshore haalt internationale bedrijven en professionals in de mariene, maritieme en offshore sector naar Den Helder om te netwerken en kennis uit te wisselen. Onder hen bevinden zich de beslissers en influencers van de grootste en meest toonaangevende partijen uit de offshore branche.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.northseaoffshore.nl

Share This