Werkgevers en bezoekers vinden elkaar massaal

Op 13 oktober 2017 vond de eerste editie van de open dag Kom Binnen bij Bedrijven plaats. 51 Werkgevers uit Westfriesland openden hun deuren voor inwoners die interesse hadden in het bedrijf. Of die specifiek op zoek waren naar een baan, stageplek, leerwerkplek of vrijwilligerswerk. Tijdens deze openstelling konden bezoekers kennis maken en in gesprek gaan met de ondernemers. In totaal zijn er 657 bezoeken geweest.

 

De projectorganisatie kijkt tevreden terug naar de resultaten tot nu toe. Projectleider Ronald Koenen blikt alvast vooruit: “Voor een eerste keer zijn we zeker tevreden. We merkten bij bedrijven grote behoefte. Aan potentieel personeel, maar ook aan algemene bekendheid van hun bedrijf bij inwoners uit de regio. En daar is massaal gehoor aan gegeven. Met een aantal verbeterpunten in het achterhoofd zijn we alweer bezig met de editie van 2018!”

Wethouder van de Gemeente Medemblik Harry Nederpelt over de ontmoetingen: “Elke vruchtbare werkrelatie begint met een ontmoeting. Door inwoners en bedrijven uit dezelfde regio kennis te laten maken kunnen mooie succesverhalen ontstaan die werkzaam Westfriesland nodig heeft.” Ook Ben Tap, wethouder Gemeente Hoorn ziet een toegevoegde waarde van de dag: “Het valt mij bij ieder bedrijfsbezoek weer op wat een voorrecht het is om in het bedrijf van een ondernemer te mogen kijken. Ik word nog iedere keer verrast door de verscheidenheid aan innovatieve bedrijven in onze regio.”

Maak Westfriesland aantrekkelijk

Dit is ook de essentie van de Kom Binnen bij Bedrijven Dag. Er zijn zoveel mooie bedrijven in de regio. Trotse ondernemers mogen dit vaker laten zien. Toch ligt de trek naar de randstad op de loer. Voor Wim Joosten, COO bij Wind Energy Solution uit Spanbroek, is de braindrain naar de Randstad een probleem die samen met de regio moet worden opgepakt. Maar van een vertrek uit Spanbroek is geen sprake, “We zitten hier goed.” Samen met ZON Energie wil Wind Energy Solutions de toppers uit de regio aan zich binden. ”De millennium generatie is hier van harte welkom om zich te ontplooien. Veel High Potentials kiezen voor Amsterdam. Maar ook niet iedereen weet wat wij hier doen aan Renewable Energy. Juist daarom doen wij mee aan deze open dag.”

Ook Seed Processing blijft met hun nieuwbouw in West-Friesland. “Wij zijn een puur Enkhuizers bedrijf. Het gaat goed met het bedrijf, de vraag in de markt naar machines neemt toe. Dat betekent ook meer nieuw personeel, de reden dat we meedoen aan Kom Binnen Bij Bedrijven Dag,” aldus Marketing & Sales Manager Ernst-Willem Bolhuis.

De Kom Binnen bij Bedrijven Dag werd vooraf gegaan door de Pak je Kansen Dag. Deze dag wordt georganiseerd voor werkzoekenden ter voorbereiding op de Kom Binnen bij Bedrijven Dag. Deze dag bestond uit workshops over solliciteren, jezelf presenteren en sociale media. Daarnaast vond er een cv-check plaats, kon er kleding van Noppes worden gekocht en was er een fotograaf aanwezig om een goede profielfoto te laten maken. Ook deze dag is goed bezocht door zo’n honderd enthousiaste inwoners.

Over Westfriesland Werkt!

Westfriesland Werkt! is een samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, de 7 Westfriese gemeenten Westfriese Bedrijvengroep (WBG) en WerkBij. Westfriesland Werkt! is een afgeleide van het initiatief Woerden Werkt, waarbij ook bedrijven, werkzoekenden en andere geïnteresseerden met elkaar in contact kwamen.

Bedrijven die dit jaar niet meegedaan hebben, maar wel interesse hebben in de editie van 2018, kunnen contact opnemen met projectleider Ronald Koenen via ronald.koenen@werksaamwf.nl.

Share This