De grote Duitse publieke tv omroep West Deutsche Rundfunk heeft Holland boven Amsterdam gekozen als thema voor hun populaire 90 minuten durende reisprogramma Wunderschön dat in het voorjaar van 2018 meerdere keren op prime time wordt uitgezonden. In augustus en september is de omroep ruim drie weken te gast in het gebied voor opnames.

 

Een dergelijke grote productie vergt veel voorbereiding, weten ze bij destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam (HbA) inmiddels. Al in april werden de contacten gelegd en de eerste plannen gesmeed. Samen met de productieleidster gingen ze de provincie in om langs te gaan bij allerlei bedrijven, bezienswaardigheden, natuurgebieden en accommodaties. Want niet alleen het mooie landschap van Noord-Holland is belangrijk. Het programma gaat ook over evenementen, musea, dagjes uit, fietstochten en bedrijven die werken met respect voor de natuur. Ook de verschillen tussen de Nederlanders en hun oosterburen worden belicht en hoe het komt dat de Nederlanders in de top vijf van gelukkigste volken staan. Het draaiboek geeft een heel divers beeld van de bestemming. In het voorjaar van 2018 zal de uitzending te zien zijn, met daarna nog een aantal herhalingen. De mediawaarde loopt in de tonnen.

Destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam wordt gerund door Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt er hard aan om de bekendheid van het gebied boven het Noordzeekanaal te vergroten op de binnen- en buitenlandse markt. Belangrijkste doel hiervan is een groei in verblijfsbezoekers en bestedingen te realiseren.