In Noord-Holland Noord is het tekort aan jonge professionals in toenemende mate voelbaar. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt daarom met een stuurgroep aan een digitaal platform, met het aanbod van initiatieven, opleidingen, stages en (starters-) banen. In dat kader is het idee ontstaan de documentaire HiPotential te maken, met als doel jonge, goed opgeleide potentials aan te trekken voor het bedrijfsleven in Noord-Holland Noord.

In 12 maandelijkse afleveringen per jaar nodigen we, via het digitale platform en via een eigen YouTube-kanaal, studenten van universiteit, HBO’s en MBO’s uit om kennis te nemen van de vele en mooie carrièremogelijkheden die de regio NHN jonge potentials te bieden heeft.

Het doel daarbij is om hen te verleiden (terug) te komen naar de regio. De documentaire-reeks mag dan een zakelijk oogmerk hebben, de sfeer zal dynamisch, jong en luchtig zijn. Jonge enthousiaste potentials die werkzaam zijn in diverse sectoren zullen de kijker rondleiden door hun werkomgeving.

De afleveringen zullen online (Youtube via een eigen HiPotential kanaal) uitgezonden worden. Daarnaast worden de afzonderlijke afleveringen 1x per maand verzonden naar alle HBO en universitaire opleidingen in Nederland. Om ons van kijkers te verzekeren richten we van tevoren een sterke wervings- en communicatiecampagne in.  Daarbij benadrukken we bij de opleidingen deze naast het plaatsen op hun eigen website van de opleiding en in nieuwsbrieven naar de eigen studenten, deze ook te gebruiken als voorlichtingsmateriaal voor scholieren, die zich tijdens open dagen komen oriënteren.

Iedere aflevering belicht andere branches en sectoren in Noord-Holland Noord. In iedere aflevering worden 3 bedrijven uit de betreffende branche uitgelicht.

Heeft uw bedrijf een tekort aan Talenten en wilt u uw bedrijf ook presenteren aan de HiPotentials? Neem dan contact met ons op via nh@nederlandse-zaken.nl.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de pilot van deze serie. Deze pilot zal op 6 juni voor een geselecteerd aantal genodigden worden vertoond. Bedrijven, die interesse hebben om in een van de afleveringen terug te komen, hun medewerking te verlenen en/of aanwezig willen zijn bij de presentatie van de pilot kunnen mailen naar nh@nederlandse-zaken.nl

HiPotential is een productie van Nederlandse Zaken NH in samenwerking met Dorine Mobron en Adda van Zanden.

Share This