Een ‘open’ delegatie van 20 bedrijven en organisaties uit Noord-Holland bezoekt van 2 tot en met 5 mei aanstaande de Offshore Technology Conference (OTC) in Houston. De OTC geldt als de belangrijkste offshore beurs ter wereld. Onder auspiciën van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en Port of Den Helder wordt in Texas gewerkt aan de positionering van de regio Noord-Holland Noord als dé logistieke offshore hub aan de zuidelijke Noordzee.

In Houston presenteert de delegatie de regio aan het op de beurs aanwezige netwerk van bedrijven. De delegatie werkt daarbij nauw samen met de Industriële Raad voor de Olie en Gas (IRO) uit Nederland, het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA).

“Door gezamenlijk op te trekken kunnen we het gunstige ondernemings- en vestigingsklimaat van de regio nog sterker uitdragen. Op deze manier dragen we bij aan de branding van de regionale offshore energy sector met Den Helder als middelpunt,” aldus Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. “De missie naar Houston is van belang om de regio en onze sterke punten en kansen bij de juiste bedrijven en organisaties onder de aandacht te brengen en nieuwe investeringsleads binnen te halen.”

Het belang van het bezoek en deelname aan de delegatie wordt onderstreept door Nico de Wit van Intramar insurances: “Als Helderse onderneming promoten we in Houston al vele jaren onze eigen dienstverlening. Deelname aan de NHN/PoDH delegatie is een mooie kans om de offshore bedrijvigheid in de Kop van Noord-Holland onder de aandacht te brengen bij de belangrijkste spelers in de internationale (offshore) energiewinning industrie.”

De twee initiatiefnemers Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Port of Den Helder waren in voorgaande jaren ook aanwezig op de beurs in nauwe samenwerking met Den Helder Airport. Samen met IRO, NFIA en WFIA organiseren zij naast het beursbezoek nog een executive lunch voor relaties, leads en prospects. Ook worden relevante netwerkbijeenkomsten bezocht, waaronder de Holland Network Reception.

De bedrijven en instellingen die dit jaar deel uitmaken van de delegatie zijn Port of Den Helder, Den Helder Airport, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Gemeente Den Helder, Abuco, Berk Marine, DHAS, DHSS, HGG, HSV, Intramar insurances, Margetson van ’t Zelfde & Co, AYOP, Maritime Campus Netherlands, Multimetaal, Peterson, SDT, VDR, Brandmarion en Seamar.

Share This