De gemeenten Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord slaan de handen ineen om de Hollandsche Zeilvloot meer aandacht te geven. Door de corona-maatregelen gaat het niet goed in deze sector.

De ruim 400 authentieke schepen zijn niet alleen van cultuurhistorische waarde, maar ook van grote toeristisch-recreatieve en maatschappelijke waarde. Er zal daarom in samenwerking met Merk Friesland en Visit Wadden extra marketing worden ingezet op de grootste, nog varende, historische vloot ter wereld. Ook de BBZ, Vereniging voor Beroepschartervaart, ondersteunt dit project. Zij roepen de ondernemers op om zich aan te melden en zo tot een groter aanbod in schepen te komen.

Het is mogelijk om één van de schepen te huren voor een dag, voor een langere periode of bijvoorbeeld individueel in combinatie met een fietstoer. Sailing2gether stelt voor dit project een prachtige zeilreis beschikbaar, welke verloot wordt onder iedereen die zich inschrijft voor de winactie.

Ondernemers die ook aanbod hebben, maar niet zijn aangesloten bij BBZ kunnen zich ook aanmelden bij Jeroen Kor: jeroen@hollandbovenamsterdam.com

Share This