TAQA is naar Alkmaar verhuisd. Vandaag heeft TAQA een nieuw Nederlands hoofdkantoor aan de Kruseman van Eltenweg 1 betrokken. Een goede reden voor burgemeester Bruinooge de medewerkers welkom te heten met een ‘Victorientje’, het Alkmaarse gebakje.

 

Met de verhuizing naar Alkmaar komt het totaal aantal arbeidsplaatsen van TAQA in de regio op ca. 170. Daarbij zorgt de verhuizing bij toeleveranciers in de regio voor extra werk. TAQA lost met de verhuizing naar Alkmaar een belofte uit 2010 in die aansluit bij TAQA’s wens om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Noord Holland Noord tot een hoogwaardige energieregio en aan de regionale samenleving. Burgemeester Bruinooge: “TAQA heeft zich uitmuntend aan de afspraken gehouden. Dat waardeer ik enorm aan het bedrijf. Het is een hoogwaardig en innovatief energiebedrijf dat zich fantastisch inzet voor de ontwikkeling van de regio. Daarom heb ik de medewerkers van het hoofdkantoor uiteraard van harte welkom geheten.”

René Zwanepol, directeur TAQA in Nederland: “TAQA is (met rechtsvoorgangers) al meer dan 50 jaar actief in deze regio. In die tijd hebben wij ons altijd opgesteld als een goede buur met oog voor regionale economische en maatschappelijke belangen. Het is mooi om te zien dat we met de verhuizing naar dit prachtige pand midden in de stad nu ook echt een buurman zijn geworden.”

TAQA is een energiebedrijf uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten dat wereldwijd actief is en veiligheid hoog in het vaandel draagt. In Nederland wint TAQA op land gas uit verschillende kleinere gasvelden in Groet, Bergen en Schermer.

Op het Energy Innovation Park in de Boekelermeer is TAQA betrokken bij de ontwikkeling van Investa: een kennis- en innovatiecentrum voor toegepast onderzoek en productontwikkeling op het gebied van biomassavergassingstechnologie en de verschillende toepassingen daarvan voor energie en materialenproductie.

Via het TAQA Cultuurfonds ondersteunt TAQA jaarlijks diverse culturele activiteiten in Bergen, Schermer, Heiloo en Alkmaar. Aan TAQA Theater de Vest in Alkmaar en de culturele buitenplaats Kranenburgh in Bergen heeft TAQA zich voor een langere periode verbonden.

Voor meer informatie: www.taqainnederland.nl

Bron: gemeente Alkmaar

Share This