Vind jij het ook leuk om je te laten verrassen? Om iets totaal nieuws te gaan doen zonder kennis vooraf? Als jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging met opleidingsmogelijkheden zoek dan niet verder!! Lijkt het je leuk om te werken aan grote jachten, suisbuizen, vrachtwagenonderdelen, duurzame oplossingen voor vissen, windmolen bladen, achtbaan karretjes of iets dergelijks denk dan eens aan een composiet bedrijf.

Lees dit blog als je jezelf herkent in het bovenstaande. Of, als je bijvoorbeeld werkzoekend bent. Of, misschien in de bijstand zit en je bent op zoek naar nieuw werk, bijvoorbeeld in de West-Friesland.

Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Een belangrijk bestandsdeel is hars; dit is meestal kunststof. Je kunt alle vormen en kleuren creëren die je maar wilt. Ook is het mogelijk om lichtere constructies te maken. Als je bijvoorbeeld een vliegtuig 100 kilo lichter kunt produceren, dan kan dit tot 19.000 liter brandstof schelen per jaar.

Word de toekomstige professional in de sector
In samenwerking met het Werkgevers Servicepunt NHN en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is er een pilot gestart waar jij je als kandidaat voor kunt opgeven. Het is heel concreet en het biedt jou de mogelijkheid tot een opleiding en een baan! Hoe gaat dit in z’n werk? Je gaat een dag mee om kennis te maken met de leraar die de opleiding verzorgt, hij gaat je ook alles vertellen wat je te wachten staat als je de keuze maakt. Vervolgens ga je drie bedrijven bezoeken die werkzaam zijn in de composietensector. Geloof mij, er gaat een wereld voor je open. Heel indrukwekkend! Al deze bedrijven zijn werkzaam op internationale markten; daar word jij de toekomstige professional!

Blij verrast
De eerste dag hebben we er al op zitten en het was een groot succes; heel veel mensen waren blij verrast. Je begint als stagiair(e) maar er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Voor ieder wat wils! Tijdens zo’n dag leer je in het kort wat composiet is, je maakt kennis met je toekomstige collega’s, met de coach die jou gaat helpen en wat de opleiding inhoudt.

 

Ben jij iemand die graag met je handen werkt, het leuk vindt om in een groeiende economie te werken met doorgroeimogelijkheden bij jou in de buurt?

Neem dan contact op met Thijs Barsingerhorn van het Werkgevers Servicepunt, thijs.barsingerhorn@werksaamwf.nl voor meer informatie.

 

Mijn naam is Sofie Doedens, ik ben werkzaam bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord als marketingspecialist. Voor het EFRO project Composieten 2.0 ben ik mee geweest met de eerste kennismakingsdag. Ik heb met de kandidaten gesproken en de bedrijven bezocht en ik zeg eerlijk, ik was echt onder de indruk. Ik hoop dat zij samen een mooie toekomst tegemoet gaan!

Share This