De Energy & Health Campus in de duinen van Petten levert de komende jaren veel banen op. Dat blijkt uit onderzoek dat het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord heeft laten doen. De groei van de campus leidt jaarlijks tot tweehonderd nieuwe banen. Daarbij komt dat veel van de huidige werknemers binnen een paar jaar met pensioen gaan, waardoor er nog meer vacatures ontstaan.

 

’Vooral mensen met een technische en specialistische achtergrond gaan zeer gewild worden in Petten’, stellen de onderzoekers. Zij geven de campus de aanbeveling om ’goed zichtbaar en aantrekkelijk te zijn voor toptalenten’, bij voorbeeld door nauwe contacten te onderhouden met het onderwijs in de regio.

Samen

In de campus werken enkele toonaangevende hoogwaardige technologiebedrijven nauw met elkaar samen. Volgens campuscoördinator Rene Zijlstra profiteert de hele regio daarvan. „Door toeleveranciers zijn er voor elke zestienhonderd directe arbeidsplaatsen die momenteel op de campus bestaan ook nog eens zestienhonderd indirecte arbeidsplaatsen, waarvan een groot deel in de regio.”

Bron: Noord-Hollands Dagblad

Share This