NHN
Nieuws

Aftrap NHN Match

Heb jij een baan waar je niet meer blij van wordt? Of werk wat misschien over een tijdje niet meer bestaat? Start dan nu met ander werk zonder een cv of passend diploma. Test jouw talent, doe een praktijkdag, leer bij wat nodig is en ga aan de slag in de Techniek, IT, Zorg of Agri samen met NHN Match.

Op 17 februari 2021 verricht Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland de aftrap van nhnmatch.nl, met de pilot Techniek: Kom werken als technisch installateur. Na evaluatie van deze pilot gaan we verder voor de andere sectoren. 65% van de banen zullen de komende 20 jaar geraakt worden door toenemende technologisering, digitalisering en maatschappelijke opgaves zoals de klimaattransitie. Grenzen tussen sectoren vervagen, nieuwe beroepen komen op en andere verdwijnen. In Noord-Holland Noord gaat NHN Match werkenden aan ander werk helpen in een andere sector dan waar ze nu werkzaam zijn. Maar ook niet-werkenden helpen we samen aan ander werk in de regio.

Het onderwijs ontwikkelt voor NHN Match nieuwe manieren van leren. Een noodzaak om te voldoen aan de snelle ontwikkelingen en veranderingen in het huidige en toekomstige bedrijfsleven en voor werknemers om snel aan de slag te kunnen.

Initiatiefnemers

NHN Match is een initiatief van overheid, onderwijs en werkgevers in Noord-Holland Noord, zoals Huis van het Werk, IW Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf NHN, ROC Horizon College, RPAnhn, Provincie Noord-Holland, UWV en WSP-NHN.

Zo werkt het

Via nhnmatch.nl kunnen kandidaten zich inschrijven, waarna een NHN-matchgesprek volgt en kandidaten onder begeleiding online een skillsrapportage realiseren en een motivatiegesprek voeren.

De volgende stap is de NHN Matchdag (praktijkdag) met een speciaal programma met een werkgever en opleider om te zien wat de kandidaat zoal kan en misschien nog moet bijleren.

De opbouw van de scholing is altijd modulair, wat inhoudt dat de kandidaat alleen die scholing volgt die nodig is om zijn of haar skills aan te vullen. Hieruit volgt hopelijk de juiste match en een gesprek over het contract, de opleiding en de werkgever.

Vanaf 1 maart 2021 kunnen kandidaten zich inschrijven voor technisch installateur.

Gerelateerd