Op dinsdag 12 januari is de aftrap gegeven voor het glasvezelnetwerk in glastuinbouwgebied het Grootslag bij Fred van Paassen Chrysanten in Andijk. Het Grootslag is het eerste gebied in Noord-Holland Noord waar met behulp van een subsidie van de provincie een succesvolle vraagbundeling tot stand is gekomen.

Gemeente Medemblik heeft deze vraagbundeling ondersteund. Dit heeft ervoor gezorgd dat de ondernemers uit het glastuinbouwgebied de handen ineen hebben geslagen om breedband internet mogelijk te maken. Elke deelnemer van dit project heeft een bedrag ingelegd om het netwerk aan te kunnen leggen. Dit netwerk komt straks in beheer en eigendom van de ondernemers.

De vraag naar snel internet in het gebied is erg hoog. De huidige internetsnelheid laat veel te wensen over en de aanwezige bedrijven kennen hoge mate van innovatie. Door deze omstandigheden waren de ondernemers zeer gemotiveerd om een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen. De aftrap van het project is gedaan door wethouder Harry Nederpelt en het bestuur van Stichting Glasvezelnetwerk Het Grootslag. De wethouder heeft de eerste meters gegraven. Veel deelnemers van het project waren hierbij aanwezig.

Bron: Greenport NHN
18-1-16

Share This