Energie
Livestream
01-02-2021
 / 12:00 uur

Ondernemers produceren circulaire energie: een businesscase die werkt!

Tijdens de Week van de Circulaire Economie worden er elke dag livestreams uitgezonden met betrekking tot dit thema. Vandaag op het programma: Ondernemers produceren circulaire energie: een businesscase die werkt!

Het Energy Innovation Park in Alkmaar biedt bedrijven uit de energiebranche de ruimte om te groeien in een omgeving met nationale en internationale spelers uit de energiebranche. Het biedt een ‘state-of-the-art’ infrastructuur dat onderdeel is van de gasrotonde in Noordwest-Europa. Tijdens deze NHNEXT uitzending schuiven verschillende ondernemers aan die gebruik maken van het Energy Innovation Park.

Allereerst schuift Frank Brandsen vanuit New Energy Coalition (NEC) aan om meer te vertellen over SCW Systems, een bedrijf dat zich focust op Superkritisch (Water) Vergassen. Op het Energy Innovation Park staat ’s werelds eerste industriële superkritisch biomassa vergasser. Daarnaast is ook Hans van der Weijden van Sustenso aanwezig. Sustenso zet groen afval met minimale CO2-footprint om in groene grondstoffen zoals groen gas, microbiële biomassa en voedingsstoffen.

Een bedrijf dat hun klanten informeert, begeleidt en faciliteert in duurzaam ondernemen is GP Groot. Ronald Balvers zal meer vertellen over GP Groot samen met klanten de klimaatimpact probeert te verkleinen.

Wil je meer Livestreams bekijken?

NHNEXT inspireert. Live.

gerelateerd