Agrifood
Livestream
04-02-2021
 / 14:00 uur

Is de trekker van de toekomst de trekker van de energietransitie?

In de NHNEXT livestream ‘Is de trekker van de toekomst de trekker van de energietransitie?’ wordt er meer verteld over de eerste tractor op waterstof.

Een tractor op waterstof, kan dat? Jazeker! En wel hier in Noord-Holland Noord. De EOX tractor gaat namelijk de eerste fuell cell elektrische waterstoftractor worden. Hoe dat precies werkt? Groene waterstof wordt lokaal opgewekt door een waterstofmolen in de Wieringermeer. Deze lokaal geproduceerde groene waterstof wordt lokaal afgenomen en ingezet voor waterstoftractoren.

Naast dat deze tractor volledig op waterstof rijdt en dus volledig zero emissie is, heeft deze tractor nog verdere innovatieve eigenschappen zoals een verstelbare spoorbreedte waardoor de bodem bespaard blijft en er 20 % meer opbrengst behaald wordt wat ook weer minder CO2 uitstoot veroorzaakt. De sprekers van vandaag vertellen je graag meer over dit bijzondere project, waarbij meerdere tractoren worden gebouwd en er twee waterstof tankinstallaties op twee verschillende locaties in Noord-Holland Noord worden gerealiseerd.

Allereerst wordt er een korte inleiding over waterstof gegeven. Waarom is dit zo belangrijk? Daarna komt de waterstofmolen aan bod en uiteraard vertellen de sprekers je meer over de EOX tractor en het project erachter.

Een project waar jij aan mee kunt doen! Voor dit project zijn we namelijk op zoek naar bedrijven die ook met deze waterstoftractor willen rijden. Ben je na de uitzending nieuwsgierig geworden, heb je nog vragen of wil je meedoen? Stuur dan een mail naar elunenborg@nhn.nl, dan gaan we verder met je in gesprek.

Wil je meer Livestreams bekijken?

NHNEXT inspireert. Live.

gerelateerd