Online populair

jaarverslag 2022

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Met trots presenteren wij u hierbij het jaarverslag van 2022 van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN). We hebben met samen met ondernemers, mensen uit het onderwijs en anderen die Noord-Holland Noord een warm hart toedragen, maximaal ingezet op de ontwikkeling van de regio.

Onderaan deze pagina kunt u het volledige verslag in pdf downloaden. 

NHN
Publicatie

Vestigingsklimaat

Verduurzaming en ontwikkeling bedrijventerreinen

Door stevige inzet op de verduurzaming van de bestaande bedrijventerreinen, de ontwikkeling van nieuwe terreinen, maar ook alle andere vestigingscriteria van bedrijven, wordt blijvend gewerkt aan het versterken van het vestigingsklimaat in Noord-Holland Noord.

Regiosafari 2022

In het najaar van 2022 organiseerde Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noordweer drie Regiosafari’s om organisaties in de toeristische sector te inspireren en hen handreikingen te doen. Het thema afgelopen jaar was ‘Toekomstbestendig personeelsbeleid en het vergroten van jouw naamsbekendheid‘. Hierna konden ondernemers zich inschrijven voor het verdiepende winterprogramma met workshops en trainingen.

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

In maart 2022 zijn de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen gehouden. De organisatie lag in handen van het Ontwikkelingsbedrijf samen met partners Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord en WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Het evenement is een open bedrijvenweek om inwoners en potentiële werknemers kennis te laten maken met ondernemingen in Noord-Holland Noord.

Incubators

METIP

2022 was het eerste volledige operationele jaar van METIP, het Maritime Emerging Technologies Innovation Park op de voormalige marinewerf Willemsoord in Den Helder. In dit jaar was er veel aandacht voor groei van de clusters en het verder ontwikkelen van de dienstverlening aan de ondernemers.

IDEA

Incubator IDEA ondersteunt en begeleidt ondernemers in de duurzame economie van idee naar groei. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord houdt gedurende het jaar contact met de 15 deelnemende bedrijven en biedt ondersteuning waar nodig. In 2022 heeft één nieuw bedrijf zich bij IDEA gevestigd, te weten Fundamental Systems, een leverancier van waterbehandelingsproducten.

Energie

New Energy Coalition en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werken in de regio nauw samen met een groot aantal ondernemers aan een lokaal waterstofecosysteem. Om wereldwijd voorop te blijven lopen in de waterstofsector hebben de partijen in 2022 een Hydrogen Valley-status aangevraagd. Dit is een regio of gebied dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van een waterstofeconomie. De status is in 2023 toegekend.

MKB-strategie

In samenwerking met alle partners helpt Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord bij specifieke uitdagingen. Binnen projecten en programma’s is innovatie de kern van het werk. Dit is gebeurd binnen onder andere GO!-NH, TechValley en het composietcluster. Denk ook aan het initiëren van nieuwe innovatieprojecten, financieringsconstructies en de weg wijzen aan het regionale bedrijfsleven richting nationale instrumenten en fondsen en mogelijkheden in Europese programma’s.

Financieringsbegeleiding

We helpen ondernemers één-op-één met het oplossen van financieringsvraagstukken. In 2022 hebben we dertien ondernemers geholpen naar financiering voor groei, uitbreiding of R&D. Dit houdt in ondersteuning bij het financieringsgereed maken van plannen en het controleren van de financiële gezondheid van een onderneming. Dit doen we in samenwerking met financieel specialisten van KplusV. Ook zijn 3 financieringstafels georganiseerd waarin 6 ondernemers verder geholpen zijn.

Innovatie

Het GO!-NH programma van provincie Noord-Holland helpt ondernemers bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve en duurzame producten of diensten. Er zijn drie verschillende versnellingsprogramma’s die aansluiten bij de fase en omvang waarin een bedrijf zich bevindt: het Accelerator versnellingsprogramma voor startups, het Growth programma voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien en het Scale programma voor scale-ups en grotere mkb die nieuwe markten aan willen boren.

Regiomarketing en communicatie

Binnen het marketing en communicatieteam is de eerste helft van 2022 veel aandacht uitgegaan naar het ontwikkelen van nieuwe strategieën om ondernemers beter te bereiken via onze website en social media kanalen.

Website

LinkedIn

Nieuwsbrief

NHNEXT

Jaarverslag 2022 downloaden

Meer weten? Download het volledige jaarverslag 2022 in pdf.