Kennisbank

Innoveren, verduurzamen, investeren en het delen van kennis. In de kennisbank vind je relevante informatie over belangrijke thema’s.
Vestigen
Blog

Zo bouw je de businesscase van duurzame energie

De provincie Noord-Holland maakt vanaf medio april 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor collectieve energiemaatregelen. Het doel: verduurzaming aanjagen om de lokale economie te steunen. Bij veel bedrijven staat verduurzaming namelijk nog laag op de agenda en dat is zonde, want de business case kent vaak een bijzonder snelle terugverdientijd.
Duurzame energie
Innoveren
Rapport

Toepassing Absorptiekoeling Geothermie

In dit onderzoek is gekeken hoe het warmteoverschot van de geothermiebronnen in de zomer nuttig ingezet kan worden voor de opwek van duurzame koude.
Groene energie
Vestigen
Rapport

Quickscan warmtenet Agriport-Middenmeer Greenvis

Het Quickscan warmtenet Agriport-Middenmeer Greenvis is een verduurzamingsonderzoek naar synergiemogelijkheden op Agriport A7.
Groene energie
Vestigen
Publicatie

Wonen in Noord-Holland Noord

Bidbook: Hoe Noord-Holland Noord een rol kan spelen in de woningbehoefte voor de Amsterdamse regio.
WonenLobby
Vestigen
Blog

6 succesfactoren voor complexe bedrijfsverplaatsingen

Bedrijfsverplaatsing. Als MKB-ondernemer krijgt u er wellicht ooit een keer mee te maken. Veel bedrijfsverplaatsingen zijn relatief eenvoudig: u zegt het huurcontract van de oude locatie op, u huurt een nieuwe locatie, u bestelt een verhuisbedrijf, allemaal de schouders er onder en de boel draait weer. Hectische tijden, maar u hebt vast voor hetere vuren gestaan. Bij MKB bedrijven met veel bedrijfsmiddelen op de balans betreft het echter een langlopend, intensief en complex proces. Dit blog informeert u over de 6 succesfactoren bij complexe bedrijfsverplaatsingen.
RuimteBedrijfsverplaatsing