Over Financieringstafel Holland boven Amsterdam

De Financieringstafel Holland boven Amsterdam helpt je bij het vergroten en versterken van jouw netwerk, biedt begeleiding in de zoektocht naar kapitaal en ondersteunt je bij het uitwerken van jouw concept en het schrijven van een sterk businessplan.

Het project richt zich specifiek op mkb-ondernemers met een veelbelovende businesscase, maar hier (nog) geen financiering voor kunnen vinden. 

Betrokken partijen, looptijd en kosten

Vaste deelnemers aan de Financieringstafel Holland boven Amsterdam zijn de drie grote systeembanken (ABN Amro, Rabobank en ING), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Provincie Noord-Holland, PIM en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Daarnaast zijn partijen betrokken die niet bij elke bijeenkomst fysiek aanwezig zijn, maar op de achtergrond meekijken of op basis van een cases specifiek worden uitgenodigd. Denk hierbij aan organisaties als het investeringsfonds voor duurzame bedrijven en initiatieven in Noord-Holland (PDENH), Innovatiefonds Noord-Holland, Stichting MKB-financiering, Vereniging Samenwerkende Register Accountants, Stichting Register Arbeidsdeskundigen en MKB-Nederland.

 

De Financieringstafel Holland boven Amsterdam is gestart als pilot en heeft een looptijd tot eind 2020. Daarna wordt gekeken hoe de tafel een vervolg krijgt in de gehele provincie Noord-Holland. De kosten voor de organisatie van de financieringstafels bestaan voornamelijk uit ureninzet van de betrokken organisaties. Deelnemende partijen zijn enkele uren per maand kwijt aan de voorbereiding en het bijwonen van de financieringstafel en het opvolgen van gemaakte afspraken.

Gedragsregels financieringstafel

Elke ondernemer die plaatsneemt aan de financieringstafel kan open en transparant – en in volledig vertrouwen – over uitdagingen, plannen en ambities communiceren. Hiervoor hebben we belangrijke gedragsregels afgesproken over hoe deelnemende partijen met elkaar omgaan. Zo mogen bijvoorbeeld banken geen commercieel gevoelige informatie delen en worden van elke bijeenkomst notulen opgesteld. De gedragsregels waarborgen dat elk overleg voldoet aan de regels van het mededingingsrecht en compliance-richtlijnen van de banken.

Ben je op zoek naar kapitaal voor de groei van jouw bedrijf?

Neem direct contact op met Bjorn Borgers en bouw aan jouw toekomst.

Lees verder

Investeren

Investeren in de kracht van de regio

Ben jij op zoek naar investeerders of financiering voor jouw ambitieuze, innovatieve plannen, het ontwikkelen van nieuwe producten of het vestigen van jouw bedrijf in Noord-Holland Noord? Ontwikkelingsbedrijf NHN brengt je in contact met de juiste partijen, die je graag ondersteunen bij het waarmaken van jouw zakelijke plannen. Hierbij ligt de focus op investeringskansen in de sectoren Energie & Water, Life, Science & Health en Agri & Food.
Investeren
Livestream

Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe denkers

Er is veel gaande, voor de ene sector gouden tijden als nooit te voren, voor velen de moeilijkste tijden. Hoe kijk je naar de toekomst? Welke keuzes maak je voor je bedrijf.
Investeren
Rapport

Rabobank Regioscan Noord-Holland Noord

Rabobank brengt met dit onderzoek de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van circulaire economie in de regio Noord-Holland Noord in beeld.
Economie
Investeren
Rapport

Greenport economische verkenningen

Key performance indicators agrifood complex.
Economie