GO!-NH Innovatie programma

GO!-NH is een serie groeiversnelling programma’s (accelerators) van de provincie Noord-Holland. Ondernemers worden intensief begeleid bij hun duurzame innovaties.

Thema's

De accelerators zijn opgesteld om de economie in Noord-Holland te stimuleren met focus op de sectoren: bouw, beton, chemie, fashion, agri & food, verpakkingsmateriaal, handel en horeca. De thema’s voor de ontwikkeling van de circulaire economie in Noord-Holland zijn:

  • Energietransitie
  • Duurzame Mobiliteit
  • Agri-food
  • Circulaire Economie
  • Afval als Grondstof
  • Modulair ontwerp
  • Plastics
  • Textiel

 

Deze speciaal ontwikkelde programma’s ondersteunen startups en MKB’ers bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzaamheid. Met trainingen, tools en professionele coaching door experts ontwikkel je jouw bedrijf.

Accelerator

De GO!-NH Accelerator is een innovatieversneller, gericht op startups en MKB’ers, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. 

Je wilt graag bewijs dat de markt jouw innovatie nodig heeft (valideren). Dit gaan we tijdens de GO!-NH Accelerator uitwerken en samen gaan we op zoek naar de juiste ‘problem-solution fit’. Jouw onderneming heeft een duidelijke visie waar het naar toe zal groeien. 

Growth

Het GO!-NH Growth programma is voor startups en MKB’ers die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit klanten en/of pilots.

De onderneming wordt klaar gemaakt voor groei dankzij een focus op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. 

Scale

GO!-NH Scale is gericht op scale-ups en MKB’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om op te schalen naar nieuwe markten of gebieden.

In dit traject verkennen bedrijven op welke nieuwe markten ze kunnen focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereid de organisatie voor op flinke groeisprongen te gaan maken door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. 

wil je op de hoogte gehouden worden door go!-nh?

Laagdrempelig kennis maken?

Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met GO!-NH, of wil je graag vrijblijvend deelnemen aan één van de masterclasses die wij aanbieden? Schuif dan eens een keertje aan bij een van de workshops in de GO!-NH Academy!

Gedurende het hele jaar plannen wij masterclasses en introductiebijeenkomsten waaraan jij (gratis) kunt deelnemen. Je kunt de masterclasses volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma, maar ze zijn ook los te volgen. 

Na de masterclasses organiseren we introductiebijeenkomsten. Tijdens de introductiebijeenkomsten leggen we je uit wat de programma’s inhouden en of het wat voor jou is.

selectie

Als je je inschrijft voor een van de accelerators starten we eerst met een selectieprogramma. Dit duurt twee en een halve dag. Daar ontmoet je mentoren en werken we direct aan je propositie en leer je hoe je kunt versnellen in innovatie.

Onder leiding van een pitchcoach maak je een ijzersterke pitch. Aan het eind geef je je pitch voor een jury. De jury kiest de 10 beste pitches uit. Deze ondernemers gaan door met het accelerator programma.  

Ook als je niet geselecteerd wordt zijn dit voor alle deelnemers zeer waardevolle dagen. 

voorwaarden

Van belang voor selectie is dat je innovatie bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincie.

Ook dient je bedrijf gevestigd te zijn in provincie Noord-Holland, of in ieder geval een belangrijke betrokkenheid te hebben in de provincie. 

Verder spelen zaken mee als haalbaarheid van de innovatie en in hoeverre er een realistisch beeld is van de stappen die nog gezet moeten worden. Ook het team erachter is belangrijk. 

Downloads

Flyer go!-nh

Daniel Banis

Projectleider GO!-NH

Annemarie henselmans

Projectmedewerker GO!-NH

Abdellah ezzerari

Projectleider GO!-NH

gerelateerd