Veelgestelde vragen

NHN helpt ondernemers bij groei, innovatie en/of verplaatsing. We kunnen je helpen bij het optimaliseren van je (business)plan, het vinden van geschikte financiering of geschikte vestigingslocaties. Ook kan je je via Ontwikkelingsbedrijf NHN aansluiten bij regionale innovatieprogramma’s en in contact komen met partners die je bedrijf verder kunnen helpen.

Ontwikkelingsbedrijf NHN helpt innovatieve ondernemers individueel door het aanbieden van coaching en begeleidingsprogramma’s (hiervoor wordt soms een kleine eigen bijdrage gevraagd). Ook kunnen we je begeleiden bij het opstellen van je plan om de kans op financiering te vergroten. Als meerdere ondernemers tegen dezelfde innovatie-uitdagingen aanlopen brengen we partijen samen om samenwerking te bevorderen en hier waar mogelijk Europese subsidieprogramma’s aan te koppelen.

We hebben geen eigen fondsen in beheer, maar weten wel de weg in financieringsland. We hebben een uitgebreid netwerk van financiers. Van banken tot fondsen en informal investors en recent is daar ROM InWest bij gekomen. Daardoor kunnen we je gemakkelijk in contact brengen met de juiste partijen. Ook kunnen onze accountmanagers je concreet ondersteunen bij het verder ontwikkelen van je plan. Alles om de slagingskans van het verkrijgen van financiering te vergroten!

Wij kunnen je helpen zoeken naar de locatie die het beste aansluit bij je bedrijf. NHN heeft een goed en actueel overzicht van het regionale aanbod én inzicht in mogelijke subsidies. Daarnaast hebben we korte lijnen met de provinciale en lokale overheden, zodat we snel kunnen schakelen als het gaat om bestemmingsplannen en vergunningen.

De diensten van NHN zijn gratis voor ondernemers die bijdragen aan onze doelstellingen. Wel kunnen er (beperkte) kosten verbonden zijn aan het volgen van individuele begeleidingsprogramma’s.

Belangrijke criteria voor ondersteuning zijn duurzaamheid, maatschappelijk belang en (potentiele) werkgelegenheid. Wij ondersteunen ondernemers die:

  • gevestigd zijn als ondernemer in regio Noord-Holland Noord of van plan zijn dat te doen.
  • een duurzame, toekomstgerichte rol spelen in regionale ketens en/of
  • bijdragen aan groei in werkgelegenheid en/of
  • direct of indirect bijdragen aan maatschappelijk relevante thema’s, zoals energietransitie, agrifood innovatie, watermanagement en gezondheid en welzijn van de inwoners van de regio.

NHN kan je adviseren in welke subsidies mogelijk relevant kunnen zijn voor je onderneming. We zijn echter geen subsidieadviesbureau. Voor specifieke begeleiding bij je aanvraag kunnen we je wel in contact brengen met mogelijke andere partijen. NHN kan wel op clusterniveau porgramma’s ontwikkelen en daarbij subsidie zoeken en regelen. Dit doen we alleen voor groepen van ondernemingen en niet voor individuele ondernemers.

Ja, NHN heeft een uitgebreid netwerk van partijen die ondernemers verder kunnen helpen. Ook organiseren we regelmatig kennis-en netwerkevents waar je andere ondernemers kunt ontmoeten. Op de hoogte blijven van relevante bijeenkomsten in de regio? Schrijf je hier in.

Een overzicht van alle projecten waar we aan werken vind je hier: Link naar projectenpagina

Zowel ROM InWest als NHN helpen ondernemers bij hun businesscase en financiering. NHN werkt voor ondernemers in de regio Noord-Holland Noord en ROM InWest voor de hele provincie Noord-Holland. Als je als ondernemer gevestigd bent in Noord-Holland Noord kun je altijd contact zoeken met NHN, ook als je financiering nodig hebt. We kunnen je helpen jouw financieringsaanvraag te optimaliseren voor meer kans op succes, maar daarnaast kunnen we je ook helpen bij tal van andere zaken en kunnen je in contact brengen met relevante organisaties en ondernemers. 

Zit jouw vraag
er niet tussen?