Innoveren
Event
26-01-2023
 / 13:00 uur
 / 26-03-2023

Neem een kijkje in de waterstofproeftuin van Den Helder

Werkt jouw bedrijf of organisatie in of met de Port of Den Helder of ben je vanuit de politiek/beleid geïnteresseerd in duurzaamheid? Ga deze dag dan samen op weg naar een duurzame, toekomstbestendige haven van Den Helder – een haven op waterstof.

Meld jouw bedrijf aan!

De haven van Den Helder ligt op een cruciaal verbindingspunt tussen de Noordzee en de Waddenzee. Aan de ene kant als een ‘logistieke pitstop’ voor offshore-activiteiten en aan de andere kant als Waddenhaven van waaruit maritieme bedrijven veel op het wad werken ten behoeve van vaarwegbeheer, natuurbeheer en recreatie. 

Verduurzamen van de haven is gezien deze dubbelrol dan ook prioriteit. Waterstof is de toekomst van maritiem transport. In de waterstofproeftuin kunnen potentiële gebruikers en stakeholders uit de keten kennis maken met de mogelijkheden en uitdagingen van de toepassing van waterstof binnen de haven van Den Helder. Op deze manier kunnen zij op basis van eigen ervaringen en proefnemingen een onderbouwde keuze maken om waterstof onderdeel te laten zijn van hun toekomstige bedrijfsvoering.

De waterstofproeftuin is een initiatief van het programma Green Shipping Waddenzee, gecoördineerd door FME. Het volledige programma en de opstapplaats volgen nog. Deelname is gratis. Het aantal plaatsen op de boot is beperkt, wacht niet te lang met aanmelden.

 

WaterstofNHN - de laatste waterstof ontwikkelingen

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom waterstof in de regio? WaterstofNHN is hét platform voor iedereen die zich bezighoudt met waterstof in Noord-Holland Noord. Ga naar de website en meld je aan voor de waterstof communicatie. 

Gerelateerd